Bloemenkiosk Jonas op Groenhof vreest voor toekomst

Bloemenkiosk Jonas op Groenhof vreest voor toekomst Foto: De Bloemenkiosk op winkelcentrum Groenhof

Amstelveen - Voor Bloemenkiosk Jonas is de toekomst op winkelcentrum Groenhof na 48 jaar onzeker geworden. De eigenaar vreest dat hij op termijn moet vertrekken, vanwege aanpassingen aan de gevel van het winkelcentrum.


- Lees verder onder deze advertentie -

De bloemenkiosk is al vanaf het eerste uur gevestigd op Groenhof. Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan, maar de gevel aan de oostzijde, waar de typerende kiosk zit, zal naar verluidt nog worden aangepast.

Social media

Op social media gaan inmiddels wilde verhalen rond dat de geliefde kiosk gedwongen moet vertrekken, maar zover is het nog niet. 'Maar het is wel zo dat onze toekomst onzeker voelt. Ik heb er slapeloze nachten van,' zegt de kiosk-eigenaar, die op tekeningen ontdekte dat de overkapping/luifel tussen de kiosk en het winkelcentrum mogelijk zal moeten verdwijnen en dat kan grote gevolgen hebben voor zijn kiosk en handel. De kiosk is als het ware in de overkapping ingebouwd.

Andere plek

Afgelopen zomer kreeg de kiosk het voorstel om naar een locatie binnen het winkelcentrum te verhuizen, onder andere op het gerenoveerde middenplein, maar dat was geen optie. 'We missen dan onze buitenstalling. Bovendien is de loop waar we nu zitten heel goed, dus dat zal gevolgen hebben. En iedereen weet dat we hier zitten, nee, we willen hier natuurlijk niet weg.'

Vrees 

Jonas benadrukt dat de gemeente of eigenaar hem niet te verstaan heeft gegeven dat hij weg moet, maar hij vreest simpelweg voor zijn geliefde plek, want zonder luifel blijft er van de kiosk vermoedelijk niet veel over, met mogelijk vertrek als gevolg. Hij is bezig met een bezwaarschrift voor te bereiden tegen het verdwijnen van de luifel. 'Het houdt me enorm bezig dat onze toekomst opeens op het spel staat. Ook klanten zijn geschrokken, maar we krijgen veel steunbetuigingen, dat doet ons goed.'


Reacties