De Bloemenkiosk op winkelcentrum Groenhof

Bloemenkiosk Jonas op Groenhof vreest voor toekomst

Amstelveen - Voor Bloemenkiosk Jonas is de toekomst op winkelcentrum Groenhof na 48 jaar onzeker geworden. De eigenaar vreest dat hij op termijn moet vertrekken, vanwege aanpassingen aan de gevel van het winkelcentrum.

De bloemenkiosk is al vanaf het eerste uur gevestigd op Groenhof. Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan, maar de gevel aan de oostzijde, waar de typerende kiosk zit, zal naar verluidt nog worden aangepast.

Social media

Op social media gaan inmiddels wilde verhalen rond dat de geliefde kiosk gedwongen moet vertrekken, maar zover is het nog niet. 'Maar het is wel zo dat onze toekomst onzeker voelt. Ik heb er slapeloze nachten van,' zegt de kiosk-eigenaar, die op tekeningen ontdekte dat de overkapping/luifel tussen de kiosk en het winkelcentrum mogelijk zal moeten verdwijnen en dat kan grote gevolgen hebben voor zijn kiosk en handel. De kiosk is als het ware in de overkapping ingebouwd.

Andere plek

Afgelopen zomer kreeg de kiosk het voorstel om naar een locatie binnen het winkelcentrum te verhuizen, onder andere op het gerenoveerde middenplein, maar dat was geen optie. 'We missen dan onze buitenstalling. Bovendien is de loop waar we nu zitten heel goed, dus dat zal gevolgen hebben. En iedereen weet dat we hier zitten, nee, we willen hier natuurlijk niet weg.'

Vrees 

Jonas benadrukt dat de gemeente of eigenaar hem niet te verstaan heeft gegeven dat hij weg moet, maar hij vreest simpelweg voor zijn geliefde plek, want zonder luifel blijft er van de kiosk vermoedelijk niet veel over, met mogelijk vertrek als gevolg. Hij is bezig met een bezwaarschrift voor te bereiden tegen het verdwijnen van de luifel. 'Het houdt me enorm bezig dat onze toekomst opeens op het spel staat. Ook klanten zijn geschrokken, maar we krijgen veel steunbetuigingen, dat doet ons goed.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:27

Van moeilijke start naar ANWB-Camping van het Jaar: het succesverhaal van Rens & Rachel van Hilst

Amstelveen – Het is een wonderlijk verhaal: dat van Rens & Rachel van Hilst uit Amstelveen. In 2018 verlieten ze Amstelveen om een camping te beginnen in Italië. Gevolgd door de camera’s van het SBS-programma Wij Emigreren kenden ze een uiterst moeilijke start vol tegenslagen, waarna ook nog de corona-pandemie uitbrak. Maar met een immer positieve mindset en hard werken werd hun geliefde Camping 44 deze week door de ANWB uitgeroepen tot Beste Kleine Camping in het buitenland.

Algemeen gisteren 14:57

Sneeuw bereikt Amstelveen

Amstelveen -  Diverse kinderen renden zaterdagmiddag direct naar buiten bij de eerste sneeuwval in Amstelveen deze winter.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 13:47

13 kilometer aan geasfalteerd pad in Amsterdamse bos wordt teruggegeven aan natuur

Amstelveen - Het ligt in de bedoeling 2,75 hectare overbodige teerpaden in het Amsterdamse bos te verwijderen en die ruimte terug te geven aan de natuur. Volgens het recent gepresenteerde Bosplan 2020-2030 gaat het veelal om parallel aan elkaar lopende paden, met een gezamenlijke lengte van zo'n 13 kilometer.

Algemeen gisteren 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed.