Bloesempark Amstelveen, Amsterdamse bos

Bloesemexplosie in Bloesempark Amstelveen rond half maart verwacht

Amstelveen - Het ontluiken van de bloesem in het Amstelveense bloesempark in het Amsterdamse bos wordt dit jaar rond half maart verwacht.

Dat meldt de organisatie van het Amsterdamse bos via social media, op basis van een inschatting van boswachter Olav Martens. 

Daarmee lijkt het bloesempark eerder dan vorig jaar in bloei te komen, toen het park na een koude februari-maand eind maart ging bloeien. Inmiddels worden rond het park al voorbereidingen getroffen voor de altijd druk bezochte bloeiperiode met het plaatsen van dranghekken en fietsplekken.

Het bloesempark heeft de hevige stormdagen in februari goed doorstaan, maar de bosorganisatie meldde deze week nog wel om alert te zijn in het bos: de storm heeft veel schade veroorzaakt; de afgelopen weken is hard gewerkt om alle stormschade op te ruimen en het bos weer veiliger te maken.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.