Bloesempark Amstelveen, Amsterdamse bos

Bloesemexplosie in Bloesempark Amstelveen rond half maart verwacht

Amstelveen - Het ontluiken van de bloesem in het Amstelveense bloesempark in het Amsterdamse bos wordt dit jaar rond half maart verwacht.

Dat meldt de organisatie van het Amsterdamse bos via social media, op basis van een inschatting van boswachter Olav Martens. 

Daarmee lijkt het bloesempark eerder dan vorig jaar in bloei te komen, toen het park na een koude februari-maand eind maart ging bloeien. Inmiddels worden rond het park al voorbereidingen getroffen voor de altijd druk bezochte bloeiperiode met het plaatsen van dranghekken en fietsplekken.

Het bloesempark heeft de hevige stormdagen in februari goed doorstaan, maar de bosorganisatie meldde deze week nog wel om alert te zijn in het bos: de storm heeft veel schade veroorzaakt; de afgelopen weken is hard gewerkt om alle stormschade op te ruimen en het bos weer veiliger te maken.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.