Bloesempark, 18 maart 2023

Bloesempark Amsterdamse bos krijgt zet in de rug door opgelopen temperaturen

Amstelveen - Met de flink opgelopen temperaturen is de bloei van het bloesempark in het Amsterdamse bos in een stroomversnelling gekomen. Diverse bomen staan inmiddels gedeeltelijk in bloei, maar nog lang niet alle.

Toch waren er zaterdagochtend al de eerste nieuwsgierige bloesemfans die een kijkje kwamen nemen in het park. Hoewel in het middendeel de bloesem nog echt op moet komen, zijn vooral de bomen aan de buitenranden al flink onderweg (zie onderstaande foto's).

bloesempark_2023_18maa.jpg

bloesem_2023_2 (1).jpg

De bosorganisatie verwacht dat de echte bloeitijd in het park in de loop van volgende week aanbreekt. Het warme weer en de voorspelde regen dragen daar aan bij.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen 7 dec. 2023 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.