Bloesempark, 18 maart 2023

Bloesempark Amsterdamse bos krijgt zet in de rug door opgelopen temperaturen

Amstelveen - Met de flink opgelopen temperaturen is de bloei van het bloesempark in het Amsterdamse bos in een stroomversnelling gekomen. Diverse bomen staan inmiddels gedeeltelijk in bloei, maar nog lang niet alle.

Toch waren er zaterdagochtend al de eerste nieuwsgierige bloesemfans die een kijkje kwamen nemen in het park. Hoewel in het middendeel de bloesem nog echt op moet komen, zijn vooral de bomen aan de buitenranden al flink onderweg (zie onderstaande foto's).

bloesempark_2023_18maa.jpg

bloesem_2023_2 (1).jpg

De bosorganisatie verwacht dat de echte bloeitijd in het park in de loop van volgende week aanbreekt. Het warme weer en de voorspelde regen dragen daar aan bij.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.