Kirsten Batavier van Salvedo Health Clinic

Blog: 'Back to School'

AMSTELVEEN - Kirsten Batavier, Msc. werkt als (sport)diëtist bij Salvedo Health Clinic in Amstelveen. Ze blogt met regelmaat voor AmstelveenZ. Nu de scholen weer op het punt staan te beginnen over gezonde voeding die je mee kunt nemen naar school.

Wat gaat de zomervakantie toch altijd snel voorbij. Waar ouders wellicht allang weer aan het werk zijn, gaat ook de jeugd nu weer naar school. Tijd voor ritme, regelmaat en gezonde voeding. Tijd voor gezonde voeding die je mee kunt nemen naar school.

Neem eten mee
Het is altijd goed om eten mee te nemen naar school. Als je nu al went aan het meenemen van eten naar school, dan is het straks ook een stuk makkelijker om eten mee te nemen naar je werk. Daarmee voorkom je een hoop gesnaai uit de supermarkt, kantine en automaat. Het scheelt een hoop zakgeld, maar het scheelt ook een hoop kilo’s die je aan kunt komen.

Wat is wijs om mee te nemen?
Om te beginnen zijn gezonde producten natuurlijk het beste. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fruit, noten, water en volkorenbrood. Fruit(salade) is prima om in een kleine pauze te eten. Zeker als je thuis een ontbijt op hebt, dan geeft een stuk fruit je voldoende energie om door te gaan tot de lunch. Ook een handje noten of (snoep)groenten zijn gezonde tussendoortjes.

Houd het lekker
Daarnaast moet het ook lekker en eetbaar zijn (en blijven). Neem daarom een banaan mee in een bananenbox om bananenpuree in je tas te vermijden. Voorkom een gehusselde hagelslag-kaas boterham, door de hagelslag in een klein potje apart mee te nemen of neem de boterham met hagelslag in een los zakje mee. Het helpt ook altijd als je het brood koel kunt bewaren tot de lunch. Maak het brood de avond van tevoren klaar, stop het in de vriezer en haal het eruit als je naar school gaat. Het brood is dan ontdooid rond de lunch, niet klef en nog lekker vers!

Meer advies?
Wil jij ook graag weer in het gezonde ritme komen? Ik help je graag verder. Kom gerust eens langs voor een adviesgesprek of voor begeleiding naar een gezonde leefstijl. Bel 020-7009343, of maak een afspraak via www.salvedo.nl.

Kirsten Batavier, Msc (sport)diëtist bij Salvedo Health Clinic

Voor meer informatie klik op het blokje 'Salvedo Health Clinic' onder dit artikel


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.