Mike Boddé speelt Vivaldi voor de varkens ven Het Beloofde Varkensland. [FamilieBofkont.nl]

Boddé speelt Vivaldi voor varkens in Amstelveen

Amstelveen – Het Chinese nieuwjaar is vandaag van start gegaan en staat in het teken van het varken. In verband hiermee speelt pianist en voormalig cabaretier Mike Boddé vanavond op Het Beloofde Varkensland in Amstelveen een besloten concert voor varkens en genodigden.

In China staat elk jaar in het teken van één van de twaalf dieren van de Chinese dierenriem. Na het Jaar van de Haan in 2017 en het Jaar van de Hond in 2018 is het tijdens de twaalfjarige cyclus vanaf vandaag net als in onder meer 2007 en 1995 weer de beurt aan het varken.

Vivaldi

De start van het Jaar van het Varken wordt op Het Beloofde Varkensland aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen, waar de ‘Familie Bofkont’ varkens opvangt zodat ze niet naar het slachthuis hoeven, op gepaste wijze gevierd. Boddé speelt daarom op zijn vleugel vanavond Vivaldi voor de varkens en vrienden van de familie Bofkont.

Het is niet het eerste bezoek van Boddé aan Het Beloofde Varkensland. De pianist, die dol is op varkens, speelde eerder al in Amstelveen voor de varkens in verband met een uitzending van Podium Witteman.

Geheim

Tijdens het vorige Jaar van het Varken in 2007 werd de varkensmassagesalon geopend op Het Beloofde Varkensland en het opvangtehuis voor varkens werd gedurende de editie van 1995 opgericht. Het Beloofde Varkensland houdt nog even geheim wat er tijdens het nieuwe Jaar van het Varken voor bijzonders gaat gebeuren.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.