Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.  

De docu Gerlach werd een bijzonder groot succes, zeker in Amstelveen. Was de James Bond-film 'No Time to Die' lange tijd de beste bezochte film in Cinema Amstelveen, Gerlach is daar ruim over gegaan en trok met tal van uitverkochte vertoningen duizenden bezoekers naar de kleine filmzaal aan het Stadsplein.

Ook landelijk kreeg de docu alle lof. 'Meesterlijke flim die u niet mag missen,' schreef De Volkskrant en de film werd in 2023 bekroond met een IDFA Award.

Gerlach van Beinum is een van de laatste klassieke akkerbouwers in deze regio. Ingesloten tussen oprukkende exponenten van de moderniteit  (distributiecentra, snelwegen, multinationals) beweegt hij zich aan de rand van Amstelveen in zijn eigen tempo door de seizoenen. 

Gerlach_st_1_jpg_sd-high.jpg
Boer Gerlach

Een paar jaar lang is hij gevolgd op zijn akkers in Amstelveen, waar hij met hulp van zijn beste vriend Rinus aardappelen, bieten, graan en aardbeien verbouwt, die hij uit zijn schuur verkoopt. Tussen de werkzaamheden door is zijn boerenwoning een verzamelpunt voor buren en vrienden, die hun droge humor en levensvreugde met hem delen. Ondertussen wordt er aan alle kanten geknabbeld aan en geaast op zijn land, maar Gerlach wil letterlijk voor geen goud vertrekken.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data van de films en evenementen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.