Pixabay.com

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Op het webinar kwamen bergen kritiek uit onder andere de Amstelveense politiek. Hondenliefhebbers voelden zich door het webinar, maar ook door de 'sturende' online enquete die momenteel ingevuld kan worden op de website van het Amsterdamse bos (zie hier),  bij voorbaat aan de kant gezet en hebben sterk de indruk dat het hondenbeleid al vast staat. Zeker gezien de enquete voortuitloopt op een mogelijk specifiek hondenlosloopverbod op hoofdpaden en in het entreegebied.

Boosdoeners

Als frequente gebruikers van het bos - dat zijn veel hondenbezitters - voelen zij zich afgeschilderd als grote boosdoeners ; van een eerlijk participatieproces lijkt geen sprake. Amstelveens wethouder Floor Gordon vond naar aanleiding van het webinar dat de bosorganisatie niet moet doorslaan on de wens om de flora en fauna in het bos te beschermen en riep de organisatie op zich beter in te leven in hondenbezitters.

Honden lusten er geen brood van

De kritiek op het webinar kwam uit zowel de Amstelveense oppositie als coalitie. Burgerbelangen Amstelveen betitelde de online bijeenkomst als een teleurstellende vertoning en volgens de VVD was het webinar zelfs zo sturend dat de honden er geen brood van lustten. Meer partijen uitten zware kritiek.

Verklaring en toelichting

Het Amsterdamse bos meldt nu in een uitgebreide verklaring dat in feite abusievelijk de indruk is ontstaan dat het webinar een participatie-avond was in plaats van een informatieve bijeenkomst. Daarbij wordt verduidelijkt dat de participatie over het (honden)beleid via een apart traject loopt, dat 2 weken geleden gestart is. 'Uitgangspunt in de participatie is dat alle bezoekers welkom zijn, men rekening met elkaar houdt, honden welkom blijven in het Bos en ze kunnen blijven loslopen,' zo stelt de bosorganisatie zwart op wit.

Klik op deze button voor de berichtgeving van het Amsterdamse bos over de kwestie


Meer nieuws

Winkels gisteren 18:00

JobZ: Magazijn 1181 zoekt personeel

Amstelveen - Het (mode-)warenhuis Magazijn 1181 in Stadshart Amstelveen is per direct op zoek naar winkelpersoneel.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 17:54

Stem op De Amstelscheg: nominatie meest bijzondere landschap van Noord-Holland

Amstelveen - De Amstelscheg, het groengebied annex landschap rond rivier De Amstel ten midden van Amstelveen, Amsterdam en Ouderkerk & Nes aan de Amstel is door de Provincie Noord-Holland genomineerd voor de titel Meest Bijzondere landschap van Noord-Holland. Mensen kunnen nu hun stem uitbrengen op de Amstelscheg.

Winkels gisteren 13:31

ANWB-winkel Amstelveen verhuist naar Binnenhof in Stadshart

Amstelveen - De ANWB opent op woensdag 3 november 2021 de deuren van een nieuwe ANWB-winkel aan het Binnenhof 56 in winkelcentrum Stadshart Amstelveen. De laatste verkoopdag op het huidige adres aan de Thomas Cookstraat 1 (tussen bibliotheek en busstation) is op zaterdag 30 oktober 2021.

112 gisteren 08:02

Vlammenzee in Zijdstraat Aalsmeer

Aalsmeer - Een grote brand heeft dinsdagavond een pand aan de Zijdstraat in Aalsmeer in de as gelegd. De brandweer was met veel manschappen en materieel ter plaatse om de brand onder controle te krijgen.