Amsterdamse Bostheater

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Het bostheater had 400.000 euro aangevraagd, maar kan daar naar nu blijkt volledig naar fluiten. Opmerkelijk is dat de commissie die de subsidie-aanvraag beoordeelde behoorlijk lovend was over de aanpak, werkwijze en programmering van het bostheater in de afgelopen jaren.

De commissie adviseerde aanvankelijk ook om de aanvraag van het Amsterdamse Bostheater gedeeltelijk te honoreren met een bedrag van € 315.000 over de genoemde periode, maar het feit wil dat er uiteindelijk onvoldoende budget beschikbaar is om de aanvraag te kunnen honoreren. 

Gemeente Amstelveen kwam het Amsterdamse Bostheater recent nog financieel tegemoet met een garantie van 45.000 euro uit het corona-noodfonds om het theater te laten overleven, maar met het mislopen van de cruciale meerjarensubsidie in combinatie met de corona-crisis zal het geliefde theater het vermoedelijk loodzwaar krijgen, of gemeente Amsterdam danwel het Rijk moeten financieel nog gaan injecteren. 


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.