Bouw van 44 huurappartementen (vrije sector) in Westwijk Zuidwest

AMSTELVEEN - Woningcorporatie Eigen Haard is recent officieel gestart met de bouw van 44 (vrije sector) huurappartementen aan de Drakensteyn in Westwijk Zuidwest (Fase 4E). 'De komende jaren komen hier nog ongeveer 80 woningen bij: dan is de wijk af,’ zegt Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard. 

 Een wijk voor iedereen
‘De afgelopen jaren hebben we ruim 250 woningen ontwikkeld en gebouwd in Westwijk Zuidwest. Het is dan een wijk met zowel koop, sociale huur als vrije sector. We vinden het belangrijk dat er voor verschillende doelgroepen woningen zijn, dat maakt een wijk levendig en vitaal,’ aldus Halm.

Appartementen
De 44 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Zij staan in het zuidwesten Fase 4E van de wijk nabij de rotonde op de Legmeerdijk, elk aan een zijde van de Jane Addamslaan.  Ze vormen daarmee de poort van de wijk. De oplevering van de appartementen staat gepland voor eind 2016. Op vrijdag 5 juni sloegen Bert Halm, bestuurder Eigen Haard en Herbert Raat wethouder in de gemeente Amstelveen de eerste paal van dit appartementencomplex.

Westwijk Zuidwest
Deze laatste uitbreidingswijk van Amstelveen kenmerkt zich volgens Eigen Haard als een afwisselende, maar overzichtelijke buurt met een geheel eigen identiteit. Alle huizen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is ruim opgezet, groen, rustig en optimaal bereikbaar.

Over Eigen Haard
Eigen Haard zorgt voor goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen die dat het meest nodig hebben. We werken, samen met onze partners, aan vitale wijken in een gezonde regionale woningmarkt. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.

Op de foto
De eerste paal van Fase 4E in Westwijk Zuidwest werd recent geslagen.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.