De Heilige Geestkerk in de wijk Keizer Karelpark

Bouw van 57 nieuwe koopappartementen op kerkterrein stap dichterbij

Amstelveen - Op het terrein van de Heilige Geestkerk op de hoek Lindenlaan/Haagbeuklaan is een volgende stap gezet voor de bouw van 57 nieuwe duurzame koopappartementen. 34 appartementen daarvan moeten in het middeldure segment gaan vallen (tussen 325.000 en 367.719 euro). Het monumentale kerkgebouw en de klokkentoren blijven in de bouwplannen behouden.

Daartoe heeft gemeente Amstelveen recent een overeenkomst gesloten met de ontwikkelaar. 

De nieuwe appartementen worden gerealiseerd op de locatie van de dagkerk, naast het kerkgebouw en de pastorie. In de bouwplannen zijn ook een half verdiepte parkeervoorziening met 25 parkeerplaatsen opgenomen en daarnaast 47 parkeerplaatsen naast het appartementengebouw. 

Foto Floor voor Heilige Geestkerk met Ed de Weijer Cad3 BV.jpg
Wethouder Floor Gordon en ontwikkelaar Ed de Weijer proostend voor de Heilige Geestkerk

Het kerkgebouw zelf krijgt een nader in te vullen maatschappelijke bestemming, maar over de exacte invulling van het kerkgebouw zijn op dit moment nog geen definitieve afspraken gemaakt.

Zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding

De afspraken die wel zijn vastgelegd gaan onder andere over het in te richten openbare gebied en de bijdrage die de ontwikkelaar moet betalen aan de gemeente voor de kosten die de gemeente maakt. Voor de 34 middeldure koopappartementen is ook een zelfbewoningsplicht van drie jaar opgenomen en voor 22 hiervan een anti-speculatiebeding van vijf jaar. Die woningen mogen drie jaar lang niet worden onderverhuurd en als de woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht, is een deel van de verkoopwinst voor de gemeente.

Aanvulling

Wethouder Floor Gordon: 'In dit deel van het Keizer Karel Park zijn veel sociale huurwoningen. Het bouwplan is een mooie aanvulling in een woongebied waar nog veel (her)ontwikkeld wordt. Je kunt hier straks modern wonen met winkelen om de hoek'. 

De gemeente werkt momenteel het ontwerp bestemmingsplan uit.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.