De Heilige Geestkerk in de wijk Keizer Karelpark

Bouw van 57 nieuwe koopappartementen op kerkterrein stap dichterbij

Amstelveen - Op het terrein van de Heilige Geestkerk op de hoek Lindenlaan/Haagbeuklaan is een volgende stap gezet voor de bouw van 57 nieuwe duurzame koopappartementen. 34 appartementen daarvan moeten in het middeldure segment gaan vallen (tussen 325.000 en 367.719 euro). Het monumentale kerkgebouw en de klokkentoren blijven in de bouwplannen behouden.

Daartoe heeft gemeente Amstelveen recent een overeenkomst gesloten met de ontwikkelaar. 

De nieuwe appartementen worden gerealiseerd op de locatie van de dagkerk, naast het kerkgebouw en de pastorie. In de bouwplannen zijn ook een half verdiepte parkeervoorziening met 25 parkeerplaatsen opgenomen en daarnaast 47 parkeerplaatsen naast het appartementengebouw. 

Foto Floor voor Heilige Geestkerk met Ed de Weijer Cad3 BV.jpg
Wethouder Floor Gordon en ontwikkelaar Ed de Weijer proostend voor de Heilige Geestkerk

Het kerkgebouw zelf krijgt een nader in te vullen maatschappelijke bestemming, maar over de exacte invulling van het kerkgebouw zijn op dit moment nog geen definitieve afspraken gemaakt.

Zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding

De afspraken die wel zijn vastgelegd gaan onder andere over het in te richten openbare gebied en de bijdrage die de ontwikkelaar moet betalen aan de gemeente voor de kosten die de gemeente maakt. Voor de 34 middeldure koopappartementen is ook een zelfbewoningsplicht van drie jaar opgenomen en voor 22 hiervan een anti-speculatiebeding van vijf jaar. Die woningen mogen drie jaar lang niet worden onderverhuurd en als de woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht, is een deel van de verkoopwinst voor de gemeente.

Aanvulling

Wethouder Floor Gordon: 'In dit deel van het Keizer Karel Park zijn veel sociale huurwoningen. Het bouwplan is een mooie aanvulling in een woongebied waar nog veel (her)ontwikkeld wordt. Je kunt hier straks modern wonen met winkelen om de hoek'. 

De gemeente werkt momenteel het ontwerp bestemmingsplan uit.


Meer nieuws

112 vandaag 13:08

Politievoertuig met honden betrokken bij forse kop-staartbotsing

Amstelveen - Een politievoertuig is donderdagmiddag rond half 1 betrokken geraakt bij een forse aanrijding op de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Het voertuig, waarin twee politiehonden werden vervoerd, botste ter hoogte van de kruising met de Spinnerij achterop een personenwagen. Twee inzittinden van die wagen raakten gewond. De honden maken het volgens een politiewoordvoerder goed.

Algemeen vandaag 11:04

Aalsmeer komt in juni met Flower Festival

Aalsmeer -  Na twee jaar afwezigheid door corona pakt Aalsmeer dit jaar weer uit met het Aalsmeer Flower Festival. Van 17 tot en met 21 juni 2022 zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.