VTF
112

Bouwmarkt-dieven komen niet ver: politie rekent 5 verdachten in

Amstelveen - De Amstelveense politie blijkt gisteren vijf mannen te hebben aangehouden die verdacht worden van een diefstal van apparatuur bij een bouwmarkt op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid.

De dieven werden bij de roof uit de bouwmarkt aan de Grutterij betrapt door personeel, maar de dieven wisten ondanks een achtervolging van winkelpersoneel op de vlucht te slaan per auto. De direct gealarmeerde politie kreeg die auto al snel in het vizier aan de Legmeerdijk.

Bij de aanhouding werden in de auto niet alleen vijf mannen, maar ook meerdere nieuwe boormachines in verpakking aangetroffen. De vijf verdachten, die niet uit Amstelveen afkomstig waren, zijn aangehouden overgedragen aan de recherche en de apparatuur is in beslag genomen, zo meldt de politie op social media. 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:56

Aan tafel met Eus tijdens online evenement Sprankel

Amstelveen - Schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol (Eus) is woensdag 12 mei 2021 te gast bij het gratis bij te wonen online evenement Sprankel vanuit de Amstelveense bibliotheek.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: per 7 mei flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid.