VLN Nieuws
112

Bouwvakker uit drijfzand gered bij A9 Amstelveen: meer dan een uur vast

Amstelveen - Dankzij een professionele reddingsoperatie is dinsdagochtend een bouwvakker gered uit drijfzand op een bouwplaats bij Rijksweg A9. De man heeft volgens getuigen zeker een uur vastgezeten en kwam aanvankelijk niet los.

De reddinsgoperatie vond plaats ter hoogte van de Meander in Amstelveen, waar wordt gewerkt aan de verbreding en verdieping van de snelweg.

Aanvankelijk probeerde collega's de man op allerlei manieren uit het drijfzand te bevrijden, maar dat lukte niet. Om niet verder weg te zakken diende een ladder als reddingsboei, maar daarmee kon de man niet worden bevrijd.  Ook de inzet van een eigen kraan hielp niet.

De brandweer moest er uiteindelijk met een ladderwagen aan te pas komen om de bouwvakker uit het drijfzand te bevrijden. De man kon uiteindelijk met een speciale hijsband worden losgetrokken uit het drijfzand.
Bij die takeloperatie bleef een been van de man ook nog enige tijd vast zitten. Met een brandweerslang op hoge druk werd vervolgens zand weggespoten, waarop de bouwvakker alsnog loskwam.

Het slachtoffer is na het hachelijke avontuur nagekeken door ambulancepersoneel. Hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan het voorval.

Druk op de Play Button voor een korte video (beeld: RvdM):


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.