VLN Nieuws
112

Bouwvakker uit drijfzand gered bij A9 Amstelveen: meer dan een uur vast

Amstelveen - Dankzij een professionele reddingsoperatie is dinsdagochtend een bouwvakker gered uit drijfzand op een bouwplaats bij Rijksweg A9. De man heeft volgens getuigen zeker een uur vastgezeten en kwam aanvankelijk niet los.

De reddinsgoperatie vond plaats ter hoogte van de Meander in Amstelveen, waar wordt gewerkt aan de verbreding en verdieping van de snelweg.

Aanvankelijk probeerde collega's de man op allerlei manieren uit het drijfzand te bevrijden, maar dat lukte niet. Om niet verder weg te zakken diende een ladder als reddingsboei, maar daarmee kon de man niet worden bevrijd.  Ook de inzet van een eigen kraan hielp niet.

De brandweer moest er uiteindelijk met een ladderwagen aan te pas komen om de bouwvakker uit het drijfzand te bevrijden. De man kon uiteindelijk met een speciale hijsband worden losgetrokken uit het drijfzand.
Bij die takeloperatie bleef een been van de man ook nog enige tijd vast zitten. Met een brandweerslang op hoge druk werd vervolgens zand weggespoten, waarop de bouwvakker alsnog loskwam.

Het slachtoffer is na het hachelijke avontuur nagekeken door ambulancepersoneel. Hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan het voorval.

Druk op de Play Button voor een korte video (beeld: RvdM):


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.