Beheerdersechtpaar Brenda en Hans Pappot kregen de sleutel symbolisch overhandigd door burgemeester Tjapko Poppens en Rob van den Helder

Bovenkerk doet bijnaam 'Parel aan de Poel' eer aan met nieuw Noorddamcentrum

Amstelveen - Met de officële opening van het nieuwe Noorddamcentrum en de heropening van de Urbanuskerk in het verschiet, doet Bovenkerk haar bijnaam 'Parel aan de Poel' steeds meer eer aan. Afgelopen vrijdag heropende burgemeester Tjapko Poppens het volledig verbouwde Noorddamcentrum en zaterdag was het direct tijd voor een gezellig en geslaagd zomerfeest in Bovenkerk.

Poppens opende het nieuwe Noorddamcentrum tijdens een feestelijke receptie met onder andere bestuursleden van Bewonersplatform Bovenkerk, vrijwilligers, afgevaardigden uit het Bovenkerkse verenigingsleven en andere betrokkenen. Brenda en Hans Pappot, beheerdersechtpaar van het wijkgebouw, ontvingen tijdens de openingsceremonie een grote sleutel van burgemeester Poppens en Rob van den Helder, voorzitter van het Bewonersplatform Bovenkerk.

Symbolische sleuteloverdracht

Burgemeester Poppens vertelde in zijn openingsspeech over de oorsprong van de sleutel. Hij zei: “Hans je bent hier 16 jaar geleden begonnen en hebt toen met de overdracht van deze sleutel de functie van je vader overgenomen voor de exploitatie van het Noorddamcentrum. Het is een mooi gebaar dat we nu met diezelfde sleutel dit hernieuwde centrum aan jullie overdragen. Ik overhandig deze symbolische sleutel graag aan jullie namens alle betrokkenen en wens jullie veel succes en plezier met dit fantastische centrum.”

Geschiedenis Noorddamcentrum

Het Noorddamcentrum heeft een lange geschiedenis in Bovenkerk en is historisch aan vele verschillende sociale activiteiten in de wijk gekoppeld. Brand en Bovenkerk zijn blijkbaar met elkaar verbonden, want ook het Noorddamcentrum werd ooit door brand verwoest (in 1982). De gemeente heeft gelukkig in 1984 het huidige pand laten bouwen. Het wijkgebouw was al lang vóór de brand thuishaven voor veel verenigingen en biedt tot op de dag van vandaag onderdak aan het rijke Bovenkerkse en Amstelveense verenigingsleven. Het gebouw uit 1984 was echter verouderd en nu in 2022, dus 38 jaar later, staat er een groter en geheel vernieuwd, modern wijkcentrum.

Volop activiteiten en evenementen

Na een sluiting van 9 maanden door de verbouwing kan Stichting Bovenkerk weer vooruit kijken. De stichting is blij dat alle verenigingen weer terug zijn in het NDC voor hun wekelijkse avonden. Stichting Bovenkerk hoopt in dit nieuwe Noorddamcentrum ook meer sociale activiteiten te organiseren, zoals samen koffiedrinken en samen eten.

Daarnaast vinden er 17 september de reünie van de Bovenkerkse scholen en 1 oktober het 10-jarig jubileum van de bandjesavond Rock Urbanus plaats. Ook de wekelijkse kerkdiensten van de Urbanuskerk zijn weer terug in het Noorddamcentrum. Dit alles is mogelijk door de inzet van het bestuur van Stichting Bovenkerk en vrijwilligers die Bovenkerk een warm hart toedragen.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.