Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Vrijdagavond openingsceremonie
Bij de Olympische Spelen hoort uiteraard een openingsceremonie. Deze vindt plaats op vrijdagavond 12 juli vanaf 19.00 uur. De kinderen dragen dan in optocht een fakkel door Bovenkerk en ‘presenteren’ ze zich in hun sportiefste outfit aan het publiek. Verzamelen in het Urbanuspark.

Kinderspelen
Het Zomerfeest barst zaterdagmiddag 13 juli om 14.00 uur los in het Urbanuspark. Dan starten ook de Bovenkerkse Olympische Spelen voor de kinderen. Zij mogen ‘de spelen’ officieel openen, de Bovenkerkse vlag hijsen en meedoen aan een breakdance-les en aan diverse sportieve spelletjes. Als volkslied wordt het vorig jaar speciaal voor Bovenkerk gecomponeerde lied ‘Ode aan Bovenkerk’ gezongen.

Ouders, vrienden en familie kunnen uiteraard komen aanmoedigen en genieten van het feest met de gezellige braderie.

Braderie en optredens
De braderie is zeker een bezoek waard. Dit jaar staan er 40 kramen die voor elk wat wils bieden.

En wat is een Bovenkerks feest zonder muziek? Er is een gevarieerd programma voor jong en oud. De volgende bands treden op:

  • The Rakers
  • Itchycoo Park
  • Flapuit (muziek speciaal voor kleine kinderen)
  • Bonusband

 Heel Bovenkerk Bakt
Deelnemers aan Heel Bovenkerk Bakt leveren tussen 13.30 en 14.00 uur hun taarten aan in de tent in het Urbanuspark. De deskundige jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis beoordeelt al het lekkers. Daarna mag iedereen de baksels proeven onder het genot van een kopje thee of koffie.

Gezellige barbecue
Naast koffie en thee met taart is er van alles te eten en te drinken tijdens het Zomerfeest. Ook organiseren de vrijwilligers van Samen Eten een gezellige barbecue (vlees en vega, €10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen, aanmelden via bpbovenkerk@gmail.com).

Meer weten? 
Het Zomerfeest wordt mede mogelijk gemaakt door het Noorddamcentrum, Stichting Bovenkerk en vele vrijwilligers. Meer informatie via Facebook, Instagram en/of X (voorheen Twitter).


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.