Giovanni Thijs & Djurre van der Burg

Bovenkerkers op rally-avontuur voor wederopbouw Urbanuskerk

Amstelveen - De Bovenkerkse vrienden Giovanni Thijs & Djurre van der Burg gaan met een klassieke Volkswagen T3 deelnemen aan de ‘Baltic Sea Circle Rally’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de wederopbouw van de Bovenkerkse Sint Urbanuskerk. 

Onder de noemer 'Ride for Upperchurch' gaan de twee vrienden die samen opgroeiden in Bovenkerk een avontuur van 2,5 week aan, waarin zij circa 8,500 kilometer gaan afleggen. De rally start op 6 juni in Groningen.

Trots op Bovenkerk

De twee zijn zeer trotse Bovenkerkers: 'Sinds onze geboorte was het enige wat ons scheidde de Noorddammerlaan. We schelen slechts 7 dagen en zijn sinds jaar en dag samen te vinden op Bovenkerkse bodem. In onze jeugdjaren vaarden we achter in de sloot van de Noorddammerlaan en scheurden met de skelter van het hellinkje van de Urbanus naar de verfwinkel van Regelink om een dropje te scoren. Inmiddels doen we het wat rustiger aan en genieten ‘s zomers van de zon op het terras van Silversant, kijkend naar de Urbanus', zeggen de twee op de website Ride for Upperchurch.

Avontuur

De twee vrienden hopen een mooi avontuur te beleven en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor de wederopbouw van de Bovenkerkse Sint Urbanuskerk. De kerk werd zoals bekend in september 2018 getroffen door een verwoestende brand.

25 mei 2019 bezichtiging bus

De VW T3-bus waarmee het duo de rally aangaat is op 25 mei 2019 tussen 11.00 en 16.00 uur te bewonderen aan de voorzijde van de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk. Amstelveners die het duo willen steunen kunnen dan natuurlijk terecht of op de website http://www.rideforupperchurch.nl/


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.