Brand Urbanuskerk nagebouwd met Lego

Brand Urbanuskerk nagebouwd met Lego Foto: Davey Photography

Amstelveen – De beheerders van Incidentencity.nl hebben de brand in de Urbanuskerk nagebouwd met Lego. Als gevolg hiervan maakt het incident deel uit van de zogenoemde ‘minirampenstad’, die momenteel te zien is in het PIT Veiligheidsmuseum in Almere.

De minirampenstad is gemaakt door twee brandweermannen uit de veiligheidsregio Utrecht en herbergt 23 Nederlandse incidenten waarbij de brandweer werd ingeschakeld. IncidentenCity bouwt continu actuele en landelijk bekend geworden incidenten na in Lego en is bedoeld om mensen op een bijzondere wijze kennis te laten maken met het werk van de brandweer.

Tentoonstellingen

Urbanuskerk meldt op zijn website dat de 23 vierkante meter grote minirampenstad te zien is op diverse evenementen en tentoonstellingen in Nederland. Momenteel is de bijzondere stad nog tot en met morgen te zien in het PIT Veiligheidsmuseum in Almere.

Aldaar kan de van Lego gebouwde Urbanuskerk bekeken worden. Met de legosteentjes wordt in beeld gebracht wat de brandweer tijdens de brand precies heeft gedaan.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties