Davey Photography, Davey Baas
112

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.

De brand brak rond kwart over 6 uit. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse met twee bluswagens en wist erger te voorkomen.

Na het blussen van de brand moest de woning worden geventileerd; bij de brand was sprake van stevige rookontwikkeling. Twee personen hadden dermate veel rook ingeademd dat zij moesten worden behandeld door de eveneens gealarmeerde ambulancedienst.

Rookontwikkeling is de grootste bedreiging bij woningbranden. Door het inademen van (veel) rook krijgt het lichaam weinig of geen zuurstof en dat kan (ernstig) letsel tot gevolg hebben.

Brandveilgheid huis

De brandweer in Amstelveen rukt regelmatig uit voor woningbranden en adviseert inwoners al jaren ten stelligste rookmelders te installeren om risico's te verkleinen. Meer informatie over het verkleinen van de kans op woningbrand is te vinden op de website 'Verklein de kans op brand' (klik hier). Daar kan ook een test worden gedaan hoe brandveilig jouw huis is.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.