Brentano heeft hart en zorg voor haar medewerkers

Amstelveen - ‘Leef je eigen leven’, is het motto van organisatie Brentano. ‘De bewoners voeren zoveel mogelijk eigen regie over het wonen en leven binnen de zorginstelling. Dit houdt mensen betrokken en vitaal’, vertelt Ans Koppers van Personeelszaken. Hoewel de bewoners centraal staan bij Brentano, is er ook veel aandacht voor de medewerkers. Ans is projectleider van het e-bike programma ‘vitaal de wijk in’ en vertelt over het belang van werkplezier en vitaliteit.

Werkplezier staat voorop
Werken in de zorg is een waardevol beroep. De medewerkers van Brentano doen hun werk dan ook met passie. ‘Maar werken in de zorg is zwaar en brengt ook de nodige werkdruk met zich mee. Corona zorgt daarbij voor extra werkdruk in de zorg met als gevolg dat psychische en fysieke klachten’ op de loer liggen’, zegt Ans. Zij stelt: ‘Ons doel is om de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers te versterken. We hebben ons de volgende twee vragen gesteld: ‘Hoe kunnen we de medewerkers duurzaam inzetbaar houden én hoe blijven medewerkers gemotiveerd en met energie naar hun werk gaan?’ Het is namelijk van groot belang dat er stabiliteit is binnen de teams’, benadrukt ze. ‘Want als er collega’s uitvallen geeft dat extra werkdruk, dat gaat dan ten koste van onze bewoners en dat willen we zoveel mogelijk voorkomen.’

Vitaliteitsprogramma
Ans vertelt enthousiast over de initiatieven van het vitaliteitsprogramma. ‘Er is een training Behoud & Werkplezier gestart waar individuele coaching sessies aan zijn gekoppeld. Hiermee wordt inzicht verkregen in het eigen werk, zodat men de regie leert pakken en het de autonomie versterkt.’ Een ander initiatief voor het behoud van werkplezier is ‘de groene wandeling’. Ans legt uit: ‘Onze zorgmedewerkers hebben het extra zwaar gehad tijdens corona. We hebben specialisten in dienst zoals een psycholoog, teamcoaches en bewegingsagogen. Zij ondersteunen collega’s die daar behoefte aan hebben.’

E-bikes
Ten slotte is Brentano gestart met het faciliteren van E-bikes waar enorm veel animo voor is. ‘De moderne fiets is uitgerust met goede fietstassen en een houder voor de mobiele telefoon voor navigatie. Hij heeft een krachtige motor en is uitgevoerd in een retro look. Wij zijn er trots op dit duurzame initiatief in Amstelveen te hebben gelanceerd. Onze wijkmedewerkers zijn de eersten die hiervan gebruik mogen maken aangezien zij onze cliënten thuis bezoeken en nu snel en wendbaar de wijk doorgaan. Ons streven is om iedere medewerker van Brentano van een leasefiets te voorzien.’ De fiets mag ook privé gebruikt worden. Een mooi gebaar waarbij de werkgever de leasekosten en bijtelling voor haar rekening neemt. ‘De naam van de fiets is Batavus Cura, genoemd naar de godin van de zorg’, lacht Ans.

Stichting Brentano Amstelveen | Populierenlaan 21 1185 SE Amstelveen | Tel: 020 2378000 www.brentano.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.

Algemeen gisteren 13:44

'Zijn al die azijnzeikers vertrokken uit Amstelveen?'

Amstelveen - Het meerdaagse Dekmantel Festival dat de afgelopen 3 dagen in het Amsterdamse bos werd gehouden, verliep niet alleen zonder grote incidenten, maar leverde ook aanzienlijk minder klachten van geluidsoverlast op dan voor de coronaperiode. 'Zijn al die azijnzeikerds vetrokken uit Amstelveen?,' vraagt iemand zich op social media af. 

112 gisteren 08:55

Vissen op het droge door gezakt waterpeil; brandweer lost het op

Amstelveen - De brandweer en de dierenambulance hebben zondagavond aan de Legmeerdijk diverse vissen gered die in nood waren geraakt door het zakkend waterpeil in een sloot. Het waterpeil was dusdanig laag dat de vissen letterlijk op het droge kwamen te liggen.

Amstelveen van voorheen 7 aug. 2022 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.