Brentano heeft hart en zorg voor haar medewerkers

Amstelveen - ‘Leef je eigen leven’, is het motto van organisatie Brentano. ‘De bewoners voeren zoveel mogelijk eigen regie over het wonen en leven binnen de zorginstelling. Dit houdt mensen betrokken en vitaal’, vertelt Ans Koppers van Personeelszaken. Hoewel de bewoners centraal staan bij Brentano, is er ook veel aandacht voor de medewerkers. Ans is projectleider van het e-bike programma ‘vitaal de wijk in’ en vertelt over het belang van werkplezier en vitaliteit.

Werkplezier staat voorop
Werken in de zorg is een waardevol beroep. De medewerkers van Brentano doen hun werk dan ook met passie. ‘Maar werken in de zorg is zwaar en brengt ook de nodige werkdruk met zich mee. Corona zorgt daarbij voor extra werkdruk in de zorg met als gevolg dat psychische en fysieke klachten’ op de loer liggen’, zegt Ans. Zij stelt: ‘Ons doel is om de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers te versterken. We hebben ons de volgende twee vragen gesteld: ‘Hoe kunnen we de medewerkers duurzaam inzetbaar houden én hoe blijven medewerkers gemotiveerd en met energie naar hun werk gaan?’ Het is namelijk van groot belang dat er stabiliteit is binnen de teams’, benadrukt ze. ‘Want als er collega’s uitvallen geeft dat extra werkdruk, dat gaat dan ten koste van onze bewoners en dat willen we zoveel mogelijk voorkomen.’

Vitaliteitsprogramma
Ans vertelt enthousiast over de initiatieven van het vitaliteitsprogramma. ‘Er is een training Behoud & Werkplezier gestart waar individuele coaching sessies aan zijn gekoppeld. Hiermee wordt inzicht verkregen in het eigen werk, zodat men de regie leert pakken en het de autonomie versterkt.’ Een ander initiatief voor het behoud van werkplezier is ‘de groene wandeling’. Ans legt uit: ‘Onze zorgmedewerkers hebben het extra zwaar gehad tijdens corona. We hebben specialisten in dienst zoals een psycholoog, teamcoaches en bewegingsagogen. Zij ondersteunen collega’s die daar behoefte aan hebben.’

E-bikes
Ten slotte is Brentano gestart met het faciliteren van E-bikes waar enorm veel animo voor is. ‘De moderne fiets is uitgerust met goede fietstassen en een houder voor de mobiele telefoon voor navigatie. Hij heeft een krachtige motor en is uitgevoerd in een retro look. Wij zijn er trots op dit duurzame initiatief in Amstelveen te hebben gelanceerd. Onze wijkmedewerkers zijn de eersten die hiervan gebruik mogen maken aangezien zij onze cliënten thuis bezoeken en nu snel en wendbaar de wijk doorgaan. Ons streven is om iedere medewerker van Brentano van een leasefiets te voorzien.’ De fiets mag ook privé gebruikt worden. Een mooi gebaar waarbij de werkgever de leasekosten en bijtelling voor haar rekening neemt. ‘De naam van de fiets is Batavus Cura, genoemd naar de godin van de zorg’, lacht Ans.

Stichting Brentano Amstelveen | Populierenlaan 21 1185 SE Amstelveen | Tel: 020 2378000 www.brentano.nl


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.