Brews & Bites Festival in Uilenstede

Brews & Bites Festival in Uilenstede Foto: pixabay.com

Amstelveen - De Amstelveense wijk Uilenstede is komende vrijdag 17 mei 2019 voor het derde jaar het toneel van het 'Brews & Bites craft beer festival'.

'We beginnen om 15.00 uur, zodat we klaar staan als de vrijdagmiddagborrel van de omliggende kantoren begint', zegt Wieb de Boer van Il Caffè in Uilenstede via een persbericht van het festival.

Mix

'Wij proberen als café op de campus om de horeca op een toegankelijke manier bij de student te brengen, maar hebben ook veel vaste gasten uit Amstelveen en Buitenveldert. Hierdoor trekken wij een leuke mix van gasten en hoezeer ze ook verschillen, bijna al onze gasten zijn fan van speciaalbier. Een festival ter ere van deze drank kan niet missen.'

Brews & Bites was drie jaar geleden het eerste speciaalbierfestival van Amstelveen. Hoewel per toeval het festival twee jaar op rij een regenachtige editie kende, groeit het festival elk jaar. Wieb: 'Ja, dat weer is natuurlijk pech hebben. Dit jaar hebben we goede hoop, drie keer is scheeprecht. Gelukkig hebben wij altijd de mogelijkheid om alle brouwers binnen te stallen. Vorig jaar waren er zo’n 700 gasten, dat proberen we dit jaar te evenaren'.

Brouwerijen

Verschillende brouwers geven acte de presence waaronder de gevestigde brouwerijen als Brouwerij ‘t IJ, Lowlander Beer, Uiltje Brewing Company en Kompaan Craft Brewers. Een mooie lijst, maar gelukkig biedt het festival ook een thuis voor kleinere en opkomende brouwerijen zoals Bruut Bier en Brouwerij De 7 Deugden uit Amsterdam.

De Boer: 'Ik ben zelf heel blij met De Schans. Dit is een kleine bierbrouwer en distilleerderij die leuke kopstoot-combinaties biedt'.  Verschillende foodtrucks verzorgen het eten. Vast onderdeel van het festival is Mr. Brasa; spareribs, broodjes hete kip, zoete aardappel en andere heerlijkheden worden tot nieuwe hoogte verheven op ambachtelijke wijze. Uilenstede-Campuslegende Robby’s Pancakes zal de gasten voorzien van heerlijke zoete en hartige pannenkoeken.

Brews & Bites

Brews & Bites vindt vrijdag 17 mei 2019 plaats op de studentencampus Uilenstede, randje Amsterdam. Het Festival start om 15.00 uur, door de verwachte drukte wordt geadviseerd bijtijds te komen. Geniet van de meest uiteenlopende speciaalbieren en overheerlijkste gerechten en daag onder het genot van een saisson, weizener of IPA je vrienden uit voor een potje armworstelen of spijkerslaan. Om 22u30 sluit het festival en is er gelegenheid om in het café zelf af te dansen tijdens een legendarische karaoke.


Reacties