Britse corona-variant in verpleeghuis Amstelveen

Amstelveen - In een verpleeghuis in Amstelveen is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld bij diverse bewoners, zo meldt Het Parool.

Het Parool weet te melden dat de Britse variant ongeveer 10 procent van de bewoners van het Amstelveense woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld sinds eind vorig jaar besmet is geraakt. 

Bestuurder Lies Zuidema laat in een reactie tegenover AmstelveenZ weten dat Brentano afgelopen vrijdag via de GGD werd geïnformeerd dat divserse bewoners die eind december het coronvirus opliepen, besmet waren geraakt met de Britse variant. Daarop heeeft Brentano direct betrokennen geïnformeerd. De bewoners zijn overigens weer hersteld.

Een woordvoerder van gemeente Amstelveen liet maandag aan AmstelveenZ weten niet van een uitbraak van de Britse variant in een Amstelveens verpleeghuis te weten, nadat hierover een tip was binnengekomen, maar bevestigt inmiddels dat de berichtgeving klopt.

Lees hier het artikel van Het Parool


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (45)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 45e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Nesserlaan.

Corona Amstelveen gisteren 19:01

Lockdown blijft, avondklok blijft: iets meer ruimte voor grotere winkels

Amstelveen - De lockdown blijft, de avondklok blijft en het negatief reisadvies blijft. De coronacijfers zijn volgens het kabinet dermate zorgelijk dat er de komende twee weken geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel worden enkele aanpassingen en correcties doorgevoerd in de huidige maatregelen.

Algemeen gisteren 14:13

Sloop pastorie Annakerk gestart, kerk blijft behouden

Amstelveen - De fysieke sloop van de pastorie van de Annakerk is begonnen. De pastorie, die vast zit aan de kerk, moet wijken voor de verbreding en verdieping van Rijksweg A9 door Amstelveen. De Annakerk zelf blijft staan.

Algemeen gisteren 11:29

Vrouwen hangen vuile was buiten

Amstelveen - In de wijk Bankras-Kostverloren hebben diverse bewoonsters 'de vuile was buiten gehangen'.

Algemeen 7 mrt. 2021 21:00

Amstelveen by night (44)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 44e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de oudste huisjes van Amstelveen, gelegen in het Oude Dorp.