Nico Brommer te midden van zijn professionele team. [Beeld: Anko Stoffels]

Brommer B.V.: Het moet goed!

AMSTELVEEN - ‘Het moet goed’, is al meer dan een halve eeuw de slogan en filosofie van loodgieters-, dakdekkers- en installatietotaalbedrijf Brommer B.V. Het rasechte Amstelveense familiebedrijf is in ruim 50 jaar uitgegroeid tot dé allround specialist van Amstelveen en omstreken: een hagelnieuwe badkamer? Een nieuw dak? Een lekkage verhelpen? Afvoer of riolering verstopt? Een nieuwe cv? Zonnepanelen? Brommer heeft alle specialisaties in huis en werkt louter met vakmensen.

Aan het roer van de bekende familiefirma staat Nico Brommer, die de zaak in het vorige decennium overnam van zijn vader Herman. In 1966 opgericht als eenmanszaak, telt Brommer B.V. vandaag de dag 35 man personeel en rijden twintig bedrijfswagens af en aan in de regio Groot-Amstelveen. De bedrijfsbussen met waterblauw bedrijfslogo zijn een vertrouwd gezicht in het Amstelveense straatbeeld. Het zijn met name betrouwbaarheid en kwaliteit die van Brommer B.V. in de loop der jaren de grootste allround-speler van Amstelveen hebben gemaakt.

Trots op personeel
Nico is vooral bijzonder trots op zijn gedreven personeelsleden, die het bedrijf tot een succes maken. ‘Ze staan altijd klaar: in de regen, in de hitte, in vochtige kruipruimtes of onder het stof, het maakt ze niets uit. Ik ben ontzettend blij met ze.’

Het moet goed
Nico vervolgt: ‘Mijn vader had in 1966 al het motto ‘Het moet goed’ en daar had hij helemaal gelijk in. Het moet ook goed, anders krijg je al snel ontevreden klanten’. De robuuste Amstelvener, opgegroeid in Elsrijk en van jongs af aan in het bedrijf gerold, is geen onbekende in lokale contreien. Hij kent ontzettend veel Amstelveners en de naamsbekendheid en prima reputatie van zijn bedrijf zijn haast ongekend. Tot het grote en gevarieerde klantenbestand van Brommer behoren tal van particulieren, maar ook bedrijven, woningbouwverenigingen, VvE’s, scholen en (zorg-)instellingen.

Showroom
‘Men weet ons goed te vinden,’ geeft Nico toe. ‘Maar er zijn ook nog steeds mensen die niet weten dat we veel meer doen dan alleen loodgieterswerk,’ zegt hij, doelend op bijvoorbeeld de zeer fraaie showroom op industrieterrein Legmeer (Smederij-Touwslagerij), waar Brommer is gevestigd. De Brommer-showroom toont een fraaie collectie sanitair: badkamers, doucheruimtes, toiletten, meubilair, alles ziet er even fraai uit. ‘We werken alleen met kwalitatief sterke merken. We installeren badkamers van A tot Z’, zegt Nico.

Daken
Maar ook in (platte) dakbedekking, dakrenovatie en plaatsing van zonnepanelen, lichtkoepels of dakterrassen is Brommer specialist. Waar veel loodgietersbedrijven dakwerk uitbesteden heeft Brommer (lid van de erkende branchevereniging VEBIDAK) het zelf in huis en ook hier geeft kwaliteit de doorslag. ‘En we doen natuurlijk ook vervanging en renovatie van dakgoten,’ vult Nico aan. Doordat Brommer alle specialisaties in huis heeft, hebben klanten altijd een aanspreekpunt en hoeven ze niet met meerdere partijen in de weer.

Werk
Brommer verzet momenteel heel wat werk. De toenemende regenval in Nederland speelt daar zeker een rol in. ‘Je ziet dat de capaciteit van het riool vaak niet meer toereikend is, vooral acute zware regenval zorgt geregeld voor problemen’, zegt Nico. Door een strakke planning (bij Brommer zijn twee planners in dienst) staat het Amstelveense bedrijf ook klaar bij spoedklussen. ‘We proberen het vaak eerst telefonisch op te lossen met advies, soms weten mensen bijvoorbeeld niet dat ze de hoofdwaterkraan dicht kunnen draaien. Bij echte spoed komen we natuurlijk zo snel mogelijk.’

Familiebedrijf
Daarbij is Nico niet te beroerd ook zelf in te springen, ondanks zijn drukke werkzaamheden als directeur. ‘Ik heb nog altijd een tang in mijn auto liggen,’ lacht Nico. Hij heeft zijn leven in het teken gesteld van het familiebedrijf, waar ook zijn twee zoons werkzaam zijn. Nico is 58 en nog lang niet aan zijn pensioen toe, maar of zijn zoons de zaak in de toekomst gaan overnemen? ‘Dat hoop ik natuurlijk wel,’ zegt Nico. ‘Maar belangrijkste vind ik dat ze het leuk vinden om hier te werken.’

Ook zijn vrouw Petra staat altijd klaar voor de zaak voor allerhande klussen, tot in de avonduren aan toe. ‘Het is dat we geen huisdieren hebben, anders hadden die ook meegeholpen’, zegt Nico. Brommer B.V. (eveneens lid van brancheorganisatie UNETO-VNI) is een erkend leerbedrijf. ‘Bij ons kunnen ze alle kanten op, omdat we veel specialisaties in huis hebben. Ze kunnen overal meelopen en zo bekijken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden’.

Daarnaast is Brommer maatschappelijk betrokken in Amstelveen. Jarenlang sponsorde Brommer voetbalvereniging NFC en sierde NFC/Brommer heel wat krantenkoppen. Momenteel is het bedrijf businessclublid van Sporting Martinus en Golfcentrum Amsteldijk. ‘Ik vind het leuk om clubs te ondersteunen als het kan,’ zegt hij. Zelf slaat hij graag een (golf)balletje op Amsteldijk. ‘Maar te weinig, de zaak gaat voor.’

Tot slot
Nico Brommer kan vooral genieten als een klus helemaal naar wens van de klant is uitgevoerd. ‘Daar streven we altijd naar en ik kan daar persoonlijk ook echt van genieten. Of we nu een nieuwe duurzame cv-installatie hebben geïnstalleerd die weer jaren meekan, of een compleet nieuw dak hebben gelegd of als iemand een hele nieuwe badkamer heeft en alles staat er weer keurig bij… dat vind ik nog steeds het mooiste wat er is.’

BROMMER B.V.
ALLROUND LOODGIETERS-, DAKDEKKERS- EN INSTALLATIEBEDRIJF BROMMER B.V.
Smederij 12-14 • 1185 ZR | Amstelveen | T. +3120 503 5030  E. info@brommerbv.nl | www.brommerbv.nl

(Advertorial)

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.25. November 2017] 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.