Davey Photography, Davey Baas (Archief)

Brug Ouderkerk opnieuw in storing

Amstelveen / Ouderkerk - Opnieuw is er een storing opgetreden bij Brug Ouderkerk. Maandag aan het eind van de middag bleef de brug lang open staan, met grote filevorming tot gevolg.

De nieuwe brug vertoonde recent ook kuren waarop reparatiewerkzaamheden werden uitgevoerd. Maandagmiddag vertoonde de brug rond spitstijd opnieuw problemen en kon verkeer niet meer oversteken, met lange rijen fietsers en auto's als resultaat. 

Brug sluit niet goed

Een woordvoerder van de provincie meldt dat de brug niet meer goed sluit, waardoor deze noodgedwongen open is gezet. Monteurs zijn onderweg evenals medewerkers om het verkeer in goede banen te leiden. Vorige keer werd de storing veroorzaakt door de warmte; de sensoren werkten daardoor niet meer goed. De sensoren zijn recent opnieuw ingeregeld.

LEES OOK: Jan Couvertveer reddende engel


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.