Brug Ouderkerk ruim week lang deels afgesloten in avond/nacht

Amstelveen - In de avonden en nachten van 21 tot 29 februari 2024 vinden er werkzaamheden plaats aan de Brug Ouderkerk in Ouderkerk aan de Amstel. De noordelijke brug is tijdens het nachtelijke werk afgesloten en het wegverkeer wordt via een om- en om regeling over de andere brughelft geleid. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen gewoon van de brug gebruik blijven maken. 

De werkzaamheden zijn onderdeel van de herstelwerkzaamheden die sinds 8 januari plaatsvinden.  De werkzaamheden vinden in de genoemde periode (21-29 feb) elke avond/nacht van 22.00 uur tot 06.00 uur plaats. De aannemer voert dan onder andere laswerkzaamheden uit, waarbij de brug niet te veel mag trillen. Het gemotoriseerd verkeer wordt daarom van de noordelijke brug geweerd en via de zuidelijke brug geleid. Met behulp van verkeersregelaars geldt een om- en om-regeling voor het verkeer vanuit beide richtingen tussen de kruispunten Hoger Einde Noord en de Amstelslag.  

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden via de normale wijze gebruik blijven maken van fiets- en voetpaden.  Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan zijn de nacht van 29 februari op 1 maart en de nacht van 1 maart op 2 maart als reservenachten ingepland. 

24 maart streefdatum

Vanwege een eerder geconstateerd mankement kan de Brug Ouderkerk sinds 22 november 2023 niet meer open en dicht. Om de brug weer te bedienen voor scheepvaart, vinden er herstelwerkzaamheden plaats tussen 8 januari en 24 maart 2024. Als alles volgens planning verloopt, kan de Brug Ouderkerk vanaf 24 maart 2024 weer voor de scheepvaart bediend worden. Een aantal werkzaamheden vergt meer voorbereidingstijd en kan niet in het voorjaar uitgevoerd worden. Deze resterende herstelwerkzaamheden worden daarom na het vaarseizoen van 2024 uitgevoerd. 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.