Davey Photography, Davey Baas (Archief)

Brug Ouderkerk wilde niet meer naar beneden: enorme file door storing

Amstelveen / Ouderkerk - Een storing bij Brug Ouderkerk zorgde donderdagmiddag voor lange files. De brug wilde op de eerste echt zomerse dag van het jaar, niet meer dicht. Even na 17.00 uur werd de storing verholpen.

Het verkeer tussen Amstelveen en Ouderkerk (N522) stond volledig stil. Ook bussen moeten wachten. Veel passagiers stapten uit en wachten buiten de bus tot de brug weer naar beneden ging Diverse automobilisten probeerden (spookrijdend) om te keren waar het kon om uit de flie te komen.

UPDATE: NOG ANDER PROBLEEM ONTDEKT

Rond 16.50 uur ging de brug weer naar beneden, maar de slagbomen openden niet. Enkele minuten daarna ging de brug opnieuw omhoog, om vervolgens toch weer naar beneden te gaan. Verkeer moest vervolgens nog een aantal minuten wachten tot de slagbomen weer open gingen. Dat gebeurde even na 17.00 uur.

Een woordvoerder van de provincie heeft laten weten dat de sensoren van de brug niet meer goed werkten door het warme weer.

Brug Ouderkerk werd in de zomer van 2023 opgeleverd na een intensief - jarenlang - nieuwbouwtraject. Niet lang na de oplevering moest de brug gedeeltelijk worden afgesloten vanwege een technisch mankement. In maart werd de brug na aanpassingen weer volledig in gebruik gesteld.

brug ouderkerk storing 2 spsb amstelveen.jpg
Busverkeer gestremd.

brug ouderkerk dpdb storing amstelveen.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.