Davey Photography, Davey Baas

Brugwachter Schipholdraaibrug / A9 spoorloos: schippers gestrand

Amstelveen - Bij de Schipholdraaibrug cq Rijksweg A9 in Amstelveen is een wachtmeester zoek: schippers kunnen al enige tijd geen contact krijgen met de brugwachter, waardoor diverse boten niet verder kunnen. 

Omdat niet duidelijk was wat er aan de hand was kwam de Koninklijke Marechaussee met diverse eenheden met spoed ter plaatse; ook de politie kwam voor assistentie. Het vermoeden bestond dat de wachtmeester mogelijk onwel was geworden in de wachttoren.

Omdat er niemand reageerde in de wachttoren werd de brandweer opgeroepen om de deur te forceren.  Ook kwam de brandweer ter plekke om het water rond de brug te inspecteren: zowel in de wachttoren als in het water werd niemand aangetroffen.

Het is een raadsel waar de brugwachter was. Tegen zessen kon de brug weer worden bediend door een vervanger.


Meer nieuws

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.