Davey Photography, Davey Baas

Brugwachter Schipholdraaibrug / A9 spoorloos: schippers gestrand

Amstelveen - Bij de Schipholdraaibrug cq Rijksweg A9 in Amstelveen is een wachtmeester zoek: schippers kunnen al enige tijd geen contact krijgen met de brugwachter, waardoor diverse boten niet verder kunnen. 

Omdat niet duidelijk was wat er aan de hand was kwam de Koninklijke Marechaussee met diverse eenheden met spoed ter plaatse; ook de politie kwam voor assistentie. Het vermoeden bestond dat de wachtmeester mogelijk onwel was geworden in de wachttoren.

Omdat er niemand reageerde in de wachttoren werd de brandweer opgeroepen om de deur te forceren.  Ook kwam de brandweer ter plekke om het water rond de brug te inspecteren: zowel in de wachttoren als in het water werd niemand aangetroffen.

Het is een raadsel waar de brugwachter was. Tegen zessen kon de brug weer worden bediend door een vervanger.


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.