Politie.nl

Brute moord op Amstelveense pakketbezorger (23) aan Parelvisserslaan nog steeds groot mysterie

Amstelveen - De politie tast nog altijd volledig in het duister over het motief voor de brute moord op een 23-jarige Amstelveense pakketbezorger in april vorig jaar.

RTL Boulevard besteedde vanavond (22-09-2022) opnieuw een item aan de brute mysterie-moord, waarvoor twee oudere verdachten van 71 en 72 jaar werden aangehouden.

Zes kogels in hoofd en lichaam

Het slachtoffer werkte als pakketbezorger en werd op 10 april 2021 door zijn broer als vermist opgegeven, nadat de familie twee dagen niets van hem had vernomen. Het onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op zijn vermissing, veranderde in een onderzoek naar een levensdelict toen zijn lichaam werd aangetroffen in de bestelbus waarmee hij pakketjes bezorgde. Uit onderzoek is gebleken dat hij 8 april met zes kogels in hoofd en lichaam om het leven was gebracht aan de Parelvisserslaan in Amstelveen; zijn lichaam werd daags later aangetroffen in de bestelbus, die toen stond geparkeerd aan de Latherusstraat in Amsterdam Noord.

Geen verbanden met georganiseerde crimnilateit.

Het motief voor de brute moord is nog volstrekt onduidelijk. Het slachtoffer was totaal niet bij de politie bekend en ook zijn in het onderzoek geen verbanden aangetroffen met zware of georganiseerde criminaliteit. De pakketbezorger werd omschreven als een lieve, zorgzame man die altijd zijn afspraken nakwam en naast zijn werk ook vrijwilligerswerk deed. De man was jaren geleden met zijn familie vanuit Syrië gevlucht waar hij geboren is en vestigde zich in Amstelveen.

De verdachten van 71 en 72 met respectievelijk Poolse/Israelische nationaliteit en Litouwse/Israelische nationaliteit zwijgen vooralsnog. Op de kleding van het slachtoffer zat DNA van 1 van de verdachten, zo meldde Boulevard vanavond.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.