Vlnr: Elly, Jamie, Robin, Carrol

BuentingSport 70 jaar: feest bij het familiebedrijf

Amstelveen - Het familiebedrijf BuentingSport in Amstelveen bestaat al sinds 1953 en viert in oktober het 70-jarige bestaan. Inmiddels staat Carrol Buenting, de dochter van de oprichters, aan het roer van deze gezellige en kleinschalige sportschool. Niet alleen haar moeder Elly is nog nauw betrokken, ook dochters Robin (20) en Jamie (16) werken inmiddels een aantal uur mee in het bedrijf.

Geschiedenis

BuentingSport kent een rijke geschiedenis. Oprichter Cees L. Buenting begon in Amstelveen als zwemleraar, maar vanwege zijn passie voor sport was hij op zoek naar een klein zaaltje om sportlessen te geven. Deze vond hij, vlak bij het toenmalige zwembad aan de Badlaan in Amstelveen. Cees L. Buenting begon in 1953 met boksen, yoga, badminton, zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiu-jitsu. Uiteindelijk werd de zaal aan de Badlaan te klein. In 1968 verhuisden ze naar een nieuw pand aan de Acacialaan in Amstelveen, waar BuentingSport tot de dag van vandaag te vinden is.

Kleinschalig

‘Een kleinschalige sportschool zien we natuurlijk steeds minder in Amstelveen. Het zijn vooral de grote sportscholen die overheersen’, vertelt Carrol. ‘Wij vinden het bij BuentingSport heel erg belangrijk om persoonlijk te blijven. Zodat we mensen bij naam kennen en ze goed kunnen begeleiden. Naast een gym, creëren we graag een verenigingsgevoel voor alle leeftijden.’

Sociale aspect

Zodra je de sportschool binnenstapt, merk je het gelijk. Hier komt men naast het sporten ook voor het sociale aspect. Bij BuentingSport heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer, zijn er geen wachtrijen voor de fitnesstoestellen en zijn de (kortlopende) abonnementen flexibel aan te passen. Zij gaan voor kleinschaligheid en sporten in een gezellige en ontspannen sfeer. Na het sporten wordt er vaak afgesloten met een gezellig praatje en een kopje koffie. De uitnodigende bank met boeken en tijdschriften zit na een groepsles regelmatig vol en creëert de huiselijke sfeer die zij hoog in het vaandel hebben staan. En dat werkt. ‘Sommige leden zijn zelfs al 40 jaar lid. Er sporten hier zelfs mensen die al sinds dag 1 lid zijn. Ja, dat is wel heel mooi om te zien. En ook heel bijzonder, zo na alle sluitingen tijdens de Corona-tijd’, vertelt Elly trots.

Gezelligste sportschool

Ze noemen zich niet voor niets de gezelligste sportschool van Amstelveen. De sportschool is in trek bij een breed publiek. Van 80-plussers die al jaren komen sporten tot kleine kids (vanaf 4 jaar) en de jeugd die verschillende lessen kan volgen. Van generatie tot generatie zijn ze hier te vinden. BuentingSport heeft als enige sportschool in Amstelveen het meeste aanbod jeugdsporten. De helft van de leden is dan ook onder de 18 jaar. Van breakdance, streetdance en hiphop tot judo, jiu jitsu en kickboksen. Erg populair onder de jeugd (van 12 tot 15 jaar) is nu tienerfitness. Iedere dag is er een uur tienerfitness onder begeleiding van 1 van de fitnessinstructeurs. ‘Gymmen is op dit moment erg populair onder de jeugd’, vertelt Carrol.

Probeer gratis proeflessen

‘Met BuentingSport hebben we iets unieks neergezet’, vervolgt Carrol. ‘Tegenwoordig heb je veel sporten apart. Een yogastudio, een boksschool, een fitnesscentrum. Hier hebben we verschillende activiteiten gebundeld op een plek. Alle lezers zijn welkom om gratis verschillende lessen te proberen. Ook heeft BuentingSport als enige sportschool de “niet goed, geld terug garantie”. Ben je lid geworden dan kun je binnen 30 dagen je abonnement per direct stopzetten als blijkt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Je krijgt dan gewoon je geld terug. ‘Want we streven naar super blije leden. Iedere dag weer’, aldus Carrol.

BuentingSport
Acacialaan 18
1185 RE Amstelveen
Tel. 020 641 4729
www.buenting.nl

Dit artikel verscheen eerder in de september editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 81.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.