Gemeente Amstelveen
112

'Buit' wapen-inleveractie Amstelveen: 67 wapens en 500 stuks munitie

Amstelveen – Negentien vuurwapens, vijftien nepvuurwapens, 31 messen en kapmessen, twee stroomstootwapens en ruim 500 munitiepatronen. Dat was het Amstelveense resultaat van de wapeninleverinactie die vorige week werd gehouden.

Burgemeester Tjapko Poppens spreekt van een goede actie: 'Elk wapen dat van de straat is, is er één.'

Variatie aan wapens

Er werd een grote varieteit aan wapen ingeleverd: luchtdrukwapens, alarm/gas pistolen, stroomstootwapens, zwaarden, revolvers en geweren. Ook zijn diverse nepwapens ingeleverd die voor dreiging gebruikt kunnen worden. 'Daarom is het van belang dat ook deze wapens ingeleverd zijn. Al met al kijkt de politie terug op een geslaagde inleveractie,' meldt gemeente Amstelveen in een persbericht.

De campagne ‘Zonder straf van je wapen af’ had tot doel wapenbezit onder jongeren terug te dringen en vooral om het signaal af te geven dat het niet normaal is een wapen te dragen. Het is belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de risico’s van wapenbezit.

Geen straf

Alleen tijdens de speciale inleverweek gold dat bij het inleveren van een wapen geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Alle overige wapens konden in een kliko op het politiebureau worden ingeleverd.

Winst

Volgens de burgemeester zit de winst vooral ook in bewustwording. 'Het is goed dat wij aandacht aan dit onderwerp besteden. Wij willen dat Amstelveense jongeren veilig opgroeien. Daar horen geen wapens bij. In Amstelveen hebben we, samen met de wijkagenten en het jongerenwerk, veel aan voorlichting onder jongeren gedaan. Hopelijk wordt het onderwerp daardoor ook thuis bespreekbaar.'

Aanhouding

Deze week werd overigens in Amstelveen wel een jongeman aangehouden die een geladen vuurwapen bij zich droeg bij een groepsconfrontatie.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.