[AmstelveenZ]

Buitenbad De Meerkamp weer open voor recreatief zwemmen

Amstelveen - Door de verruiming van de coronamaatregelen kunnen recreanten deze zomer weer verkoeling zoeken in het buitenbad van De Meerkamp in Amstelveen.

‘Het uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, dat goedgekeurd is door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het protocol bestaat uit veiligheidsregels, hygiëne regels en een online reservering vooraf’, meldt De Meerkamp.

Online reserveren

Vanaf maandag 6 juli is er in het buitenbad plaats voor maximaal 300 bezoekers in een blok van 2,5 uur. We hopen zoveel mogelijk recreanten de kans te geven om lekker te komen zwemmen binnen de gestelde regels’, aldus Marcel van Vendeloo, manager van De Meerkamp.‘Daarom moet je deze zomer online reserveren voor je komt zwemmen. Ons nieuwe reserveringssysteem laat maximaal 300 bezoekers per blok toe. Zo weet je als bezoekers zeker dat er plek is.’

Extra opletten

'Ik ben blij dat we eindelijk weer open kunnen voor recreanten. De bezoeker zal extra moeten opletten op de 1,5 meter regel en de aanwijzingen van de medewerkers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit eigenlijk als van nature zal gaan. We willen uiteindelijk allemaal gewoon lekker relaxed zwemmen en dat kunnen we alleen als we het samen doen.’

Banenzwemmen

Daarnaast vergroot De Meerkamp het aantal mensen dat kan komen banenzwemmen. Marcel van Vendeloo: ‘In de plaats van zes banen met één persoon per baan, gaan we over op drie bredere banen met acht personen per baan. Dat is een verviervoudiging en dat is nodig want de vraag naar het banenzwemmen is groot. Met één persoon per baan zitten we op bepaalde tijden snel vol'. Het maximum van twee keer per week reserveren wordt hiermee losgelaten. De dagelijkse banenzwemmer kan zijn ritme weer oppakken.

Op de website van De Meerkamp kan de bezoeker vooraf aan het zwembadbezoek reserveren. Daar staat ook een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels. Kijk op:
www.meerkamp.nl

zwembad_de_meerkamp_recratief_amstelveen.jpg
Foto: zwembad De Meerkamp


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.