[AmstelveenZ]

Buitenbad De Meerkamp weer open voor recreatief zwemmen

Amstelveen - Door de verruiming van de coronamaatregelen kunnen recreanten deze zomer weer verkoeling zoeken in het buitenbad van De Meerkamp in Amstelveen.

‘Het uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, dat goedgekeurd is door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het protocol bestaat uit veiligheidsregels, hygiëne regels en een online reservering vooraf’, meldt De Meerkamp.

Online reserveren

Vanaf maandag 6 juli is er in het buitenbad plaats voor maximaal 300 bezoekers in een blok van 2,5 uur. We hopen zoveel mogelijk recreanten de kans te geven om lekker te komen zwemmen binnen de gestelde regels’, aldus Marcel van Vendeloo, manager van De Meerkamp.‘Daarom moet je deze zomer online reserveren voor je komt zwemmen. Ons nieuwe reserveringssysteem laat maximaal 300 bezoekers per blok toe. Zo weet je als bezoekers zeker dat er plek is.’

Extra opletten

'Ik ben blij dat we eindelijk weer open kunnen voor recreanten. De bezoeker zal extra moeten opletten op de 1,5 meter regel en de aanwijzingen van de medewerkers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit eigenlijk als van nature zal gaan. We willen uiteindelijk allemaal gewoon lekker relaxed zwemmen en dat kunnen we alleen als we het samen doen.’

Banenzwemmen

Daarnaast vergroot De Meerkamp het aantal mensen dat kan komen banenzwemmen. Marcel van Vendeloo: ‘In de plaats van zes banen met één persoon per baan, gaan we over op drie bredere banen met acht personen per baan. Dat is een verviervoudiging en dat is nodig want de vraag naar het banenzwemmen is groot. Met één persoon per baan zitten we op bepaalde tijden snel vol'. Het maximum van twee keer per week reserveren wordt hiermee losgelaten. De dagelijkse banenzwemmer kan zijn ritme weer oppakken.

Op de website van De Meerkamp kan de bezoeker vooraf aan het zwembadbezoek reserveren. Daar staat ook een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels. Kijk op:
www.meerkamp.nl

zwembad_de_meerkamp_recratief_amstelveen.jpg
Foto: zwembad De Meerkamp


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 16:04

D66 wil Amstelveense Tienerschool 10 -14 jaar

Amstelveen - Vorige maand heeft D66 Amstelveen scholen, wethouder Frank Berkhout én Tweede Kamerlid Paul van Meenen, online bij elkaar gebracht om na te denken over het beste en meest inclusieve onderwijs in Amstelveen. Op 4 maart gaat D66 ook met ouders in gesprek. Zodat ook hun inbreng meegenomen wordt  bij de plannen van de onderwijspartij.

Horeca vandaag 11:00

KHN Amstelland: 'Buitenzetten terras op 2 maart, maar niet openen'

Amstelveen – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amstelland steunt de actie om op 2 maart terrassen buiten te zetten, maar niet om deze te openen. KHN Amstelland wil met de actie vooral een signaal afgeven en stelt zich op het standpunt dat deelname aan de ludieke actie vrijwillig is.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (33)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 33e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Amstelveense brandweerkazerne.