[AmstelveenZ]

Buitenbad De Meerkamp weer open voor recreatief zwemmen

Amstelveen - Door de verruiming van de coronamaatregelen kunnen recreanten deze zomer weer verkoeling zoeken in het buitenbad van De Meerkamp in Amstelveen.

‘Het uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, dat goedgekeurd is door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het protocol bestaat uit veiligheidsregels, hygiëne regels en een online reservering vooraf’, meldt De Meerkamp.

Online reserveren

Vanaf maandag 6 juli is er in het buitenbad plaats voor maximaal 300 bezoekers in een blok van 2,5 uur. We hopen zoveel mogelijk recreanten de kans te geven om lekker te komen zwemmen binnen de gestelde regels’, aldus Marcel van Vendeloo, manager van De Meerkamp.‘Daarom moet je deze zomer online reserveren voor je komt zwemmen. Ons nieuwe reserveringssysteem laat maximaal 300 bezoekers per blok toe. Zo weet je als bezoekers zeker dat er plek is.’

Extra opletten

'Ik ben blij dat we eindelijk weer open kunnen voor recreanten. De bezoeker zal extra moeten opletten op de 1,5 meter regel en de aanwijzingen van de medewerkers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit eigenlijk als van nature zal gaan. We willen uiteindelijk allemaal gewoon lekker relaxed zwemmen en dat kunnen we alleen als we het samen doen.’

Banenzwemmen

Daarnaast vergroot De Meerkamp het aantal mensen dat kan komen banenzwemmen. Marcel van Vendeloo: ‘In de plaats van zes banen met één persoon per baan, gaan we over op drie bredere banen met acht personen per baan. Dat is een verviervoudiging en dat is nodig want de vraag naar het banenzwemmen is groot. Met één persoon per baan zitten we op bepaalde tijden snel vol'. Het maximum van twee keer per week reserveren wordt hiermee losgelaten. De dagelijkse banenzwemmer kan zijn ritme weer oppakken.

Op de website van De Meerkamp kan de bezoeker vooraf aan het zwembadbezoek reserveren. Daar staat ook een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels. Kijk op:
www.meerkamp.nl

zwembad_de_meerkamp_recratief_amstelveen.jpg
Foto: zwembad De Meerkamp


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen gisteren 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn 26 okt. 2020 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.