Buitengebieden Amstelveen krijgen glasvezel in zomer 2020

Buitengebieden Amstelveen krijgen glasvezel in zomer 2020 Foto: Een deel van het buitengebied van Amstelveen (Bovenkerkerpolder)

Amstelveen - Bewoners in het buitengebied van Amstelveen (onder andere Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse bos) krijgen de beschikking over snel internet via nieuwe glasvezelverbindingen. De aanleg start volgend jaar.


- Lees verder onder deze advertentie -

Een groep actieve bewoners in de buitengebieden blijkt inmiddels overeenstemming te hebben bereikt met een commerciële partij die het glasvezelnetwerk gaat aanleggen, naar verwachting vanaf de zomer 2020.

De gemeente besloot in 2017, na onderzoek over (achterblijvende) internetsnelheden in de buitengebieden, de komst van glasvezel in die gebieden te stimuleren door een groep actieve bewoners te faciliteren, samen met de Stichting Digitale Bereikbaarheid.

Eerste levensbehoefte

De inspanningen van de bewonersgroep hebben ertoe geleid dat veel mensen in het buitengebeid voor glasvezel kozen en dat het netwerk nu daadwerkelijk kan worden aangelegd. Het College van B en W in Amstelveen, dat snel internet een eerste levensbehoefte noemt,  is verheugd dat de inspanningen hebben geleid tot een overeenkomst tussen de bewoners in het buitengebied en een marktpartij. 

Momenteel is er ook een campagne van een markpartij gaande voor glasvezel in heel Amstelveen (klik hier)

Kaartje van de glasvezel-buitengebieden.


Reacties