Burgemeester Tjapko Poppens

Burgemeester Amstelveen: ‘In onze stad geen plaats voor discriminatie’

Amstelveen - De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, wil blijven benadrukken dat er in Amstelveen geen plaats mag zijn voor discriminatie en uitsluiting.

Hij stelt dat naar aanleiding van de Monitor Antisemitische Incidenten 2019 van het CIDI, het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël. Het CIDI heeft vorig jaar vijf meldingen ontvangen over anti-Joodse incidenten in Amstelveen, tegenover 1 in 2018.

Volgens het gemeentebestuur is ieder incident er een teveel: Poppens: ‘Het gemeentebestuur van Amstelveen keurt elke vorm van discriminatie af. Onlangs nog bij een winkelier in Amstelveen die te maken had met discriminerende teksten'. (zie hier).

Poppens: 'Amstelveen is een diverse stad waar alle mensen zich veilig en thuis moeten kunnen voelen, ongeacht hun religie, cultuur, nationaliteit of geaardheid. We moeten altijd alert zijn en blijven benadrukken dat er in onze stad geen plaats is voor discriminatie en uitsluiting’, aldus de burgemeester.

Het gemeentebestuur laat weten goed contact te hebben met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap en andere geloofsgemeenschappen. Uit onderzoek van het CIDI blijkt dat het aantal gevallen van anti-Joodse discriminatie in 2019 ook landelijk is toegenomen: 182 meldingen. Het rapport is te vinden op de website van het CIDI.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.