Burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens

Burgemeester Amstelveen steunt opening terrassen: 'Geef mensen buiten meer ruimte'

Amstelveen – De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, laat voordat de burgemeesters vanavond met minister Grapperhaus in het Veiligheidsberaad om tafel gaan, weten dat ook hij voorstander is van de opening van terrassen.

Poppens is van mening dat door de terrassen te openen de drukte in de openbare ruimte beter valt te reguleren. 'Bij het mooie weer van twee weken geleden zagen we ook in Amstelveen dat de parken en het Amsterdamse Bos overvol waren,’ zegt Poppens

Horeca-ondernemers

‘Ik ben dus, net als veel van mijn collega’s, voorstander van opening van de terrassen onder voorwaarden, om mensen buiten meer ruimte te geven. We hebben vorige zomer gezien hoe horeca-ondernemers daar op een verantwoorde en veilige manier invulling aan gaven. Bovendien is hier goed op te handhaven.'

Lente in aantocht

Poppens ziet dat mensen met de lente in aantocht naar buiten willen. ‘Na maanden van lockdown begrijp ik dat, maar het blijft belangrijk dat dat op een veilige manier, met voldoende afstand, gebeurt. 

Veiligheidsberaad

In verband met het stijgende aantal ziekenhuisopnames stelt het kabinet voor de versoepelingen van de coronamaatregelen, waaronder de opening van de terrassen, uit te stellen. Vanavond spreken de burgemeesters hierover met minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) in het Veiligheidsberaad dat in Utrecht wordt gehouden.

Vanmorgen liet wethouder handhaving Herbert Raat al via Twitter weten dat Amstelveen de oproep van burgemeester Halsema om de terrassen te openen steunt.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.