Gemeente Amstelveen

Burgemeester bezoekt Van der Togt tijdens Museumweek

Amstelveen - In het kader van de Nationale Museumweek 2019 heeft burgemeester Bas Eenhoorn Museum Jan van der Togt bezocht. Hij bekeek onder meer de overzichtstentoonstelling ‘almost unreal’ van de 65-jarige schilder Willem van Veldhuizen.

Veertig jaar geleden raakte Van Veldhuizen gefascineerd door de bijna lege vertrekken in musea. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig.

Onwerkelijk

In zijn schilderijen van dit soort ruimtes staan geen mensen, maar wordt volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen stilte en een persoonlijke visie van Van Veldhuizen op ruimtelijkheid vastgelegd. Met zijn lichteffecten, reflecties en doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is juist bijna onwerkelijk en daarom heeft de schilder de tentoonstelling ‘almost unreal’ genoemd.

Ruim 400 musea zetten tijdens de Nationale Museumweek hun collecties volop in de schijnwerpers. Ontdek dankzij #OnsEchteGoud op Twitter meer hierover. De Nationale Museumweek 2019 is afgelopen maandag van start gegaan en duurt nog tot en met komende zondag.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.