Burgemeester bezoekt Van der Togt tijdens Museumweek

Burgemeester bezoekt Van der Togt tijdens Museumweek Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de Nationale Museumweek 2019 heeft burgemeester Bas Eenhoorn Museum Jan van der Togt bezocht. Hij bekeek onder meer de overzichtstentoonstelling ‘almost unreal’ van de 65-jarige schilder Willem van Veldhuizen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Veertig jaar geleden raakte Van Veldhuizen gefascineerd door de bijna lege vertrekken in musea. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig.

Onwerkelijk

In zijn schilderijen van dit soort ruimtes staan geen mensen, maar wordt volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen stilte en een persoonlijke visie van Van Veldhuizen op ruimtelijkheid vastgelegd. Met zijn lichteffecten, reflecties en doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is juist bijna onwerkelijk en daarom heeft de schilder de tentoonstelling ‘almost unreal’ genoemd.

Ruim 400 musea zetten tijdens de Nationale Museumweek hun collecties volop in de schijnwerpers. Ontdek dankzij #OnsEchteGoud op Twitter meer hierover. De Nationale Museumweek 2019 is afgelopen maandag van start gegaan en duurt nog tot en met komende zondag.


Reacties