Wethouder Herbert Raat (l) en burgemeester Tjapko Poppens (r).

Burgemeester feliciteert Herbert Raat met 10 jaar wethouderschap

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmorgen namens het College van B en W wethouder Herbert Raat (VVD) gefeliciteerd met zijn 10-jarig wethouderschap in Amstelveen.

Het is vandaag, 28 april 2020, exact tien jaar geleden dat Raat aantrad als wethouder in Amstelveen. Hij maakte tot dusver onderdeel uit van drie colleges, met allen een andere samenstelling en had het afgelopen decennium naast Financien de verantwoordelijkheid over diverse grote portefeuilles, waaronder de A9 en Schiphol. 

Doetinchem
Raat (11 mei 1967)  werd geboren in Doetinchem. Hij woonde vanaf zijn 18e enige tijd in Israel. Terug in Nederland besloot hij, na in een houthandel bij een familielid te hebben gewerkt, op 25-jarige leeftijd te gaan studeren. Tijdens zijn studie (vanaf '92) werd hij geinspireerd door Frits Bolkestein en werd hij lid van de VVD.

PvdA
In 1998 deed Raat voor de VVD intrede in de Amsterdamse stadsdeelraad Westerpark en werd hij ook persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Stef Blok. In 2001 ging Raat als ambtenaar aan de slag bij gemeente Amsterdam, waar hij als communicatie-adviseur werkte voor een reeks Amsterdamse PvdA-wethouders: achtervolgens Bea Irik, Rob Oudkerk, Ahmed Aboutaleb en Lodewijk Asscher.In die periode leerde hij veel over de relatie tussen media en politiek; Raat weet media dan ook moeiteloos te vinden.

Wethouder
In 2010 diende zich de kans aan om wethouder te worden in Amstelveen, nadat hij sinds 2006 in de Amstelveense gemeenteraad zat voor de VVD en in 2010 door zijn partij tot lijsttrekker en wethouderskandidaat werd gebombardeerd.  Die kans greep hij met beide handen aan. Hij sloot Amstelveen in zijn hart en heeft er nooit een geheim van gemaakt zijn wethoudersfunctie in Amstelveen zo lang mogelijk te willen vervullen. 

Raat houdt ook een persoonlijke weblog bij van dossiers en zijn ervaringen in Amstelveen (zie hier). Burgemeester Poppens prees vanmorgen de inzet van Raat voor Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.