Burgemeester installeert kinderburgemeester Bana

Amstelveen - Voorafgaand aan de raadsvergadering van 7 juli is Bana, kinderburgemeester 2021 -2022, door burgemeester Tjapko Poppens officieel geïnstalleerd. Hij nam de belofte bij haar af en Bana kreeg daarna door de burgemeester de ambtsketen omgehangen. De burgemeester bedankte ook Elina, de kinderburgmeester 2020-2021, voor al haar inzet en werk het afgelopen jaar.

Boordevol ideeën

De nieuwe kinderburgemeester Bana gaat na de zomervakantie naar groep 7 van de Willem-Alexanderschool. Ze wil zich inzetten voor het geluk van alle Amstelveense kinderen. Veiligheid staat hoog op haar wensenlijstje, ze vindt het belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen komen. Bana zit vol ideeën en heeft veel zin om aan de slag te gaan.

Anderhalve meter maatregel

Door de anderhalve meter maatregel, was de installatie niet tijdens het begin van de raadsvergadering zoals gewoonlijk, maar voorafgaand. Raadsleden die onderwijs en jeugd in hun pakket hebben, waren uitgenodigd voor de beëdiging. Evenals de families van beide kinderburgemeesters.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 11:39

Bieb werkt aan leesplezier

Amstelveen - De cijfers zijn schokkend: maar liefst 25% van de Nederlanders van 15 jaar oud loopt het risico om laaggeletterd de school te verlaten*. ‘Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en kost de samenleving €1,13 miljard per jaar**’, stelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.

Columns gisteren 08:00

Column Geijsel Kroon: Achteruit-sparen

Amstelveen - U spaart achteruit als uw vermogen minder oplevert dan de inflatie. Bij een inflatie van 1% en een rentevergoeding van 0% spaart u dus 1 % achteruit. Als u dan aan de Belastingdienst ook nog 0,6% per jaar moet betalen omdat u € 50.000,- boven uw drempelbedrag spaart, dan spaart u jaarlijks 1,6% achteruit.

112 14 okt. 2021 17:23

Politie Amstelveen overspoeld met wapens tijdens inleveractie

Amstelveen - De actie 'Van je wapen af zonder straf' is tot dusver een opmerkelijk succes in Amstelveen. In drie dagen tijd werden talloze steek- en slagwapens, nepvuurwapens maar ook een flink aantal echte vuurwapens ingeleverd bij - of opgehaald door - de politie.