Burgemeester Mirjam van 't Veld vertrekt

AMSTELVEEN - Burgemeester Van ’t Veld vertrekt uit Amstelveen. 

Per 1 oktober 2017 wordt ze voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei. Dat heeft ze vanavond bekend gemaakt.

Van 't Veld is circa drie jaar burgemeester van Amstelveen. Ze werd per 3 juli 2014 geïnstalleerd en volgde Jan van Zanen op.

De burgemeester gaf een verklaring in een persbericht dat vanavond werd uitgebracht.

'Al vele jaren zet ik mij met hart en ziel in voor het openbaar bestuur. Zo ook in Amstelveen. Ik ben geworteld in de gemeente en de gemeenschap, voel me er thuis, geef alle dagen van de week alles wat ik in mij heb. Zo ben ik naar Amstelveen gekomen, zo doe ik mijn werk, zo ben ik.

'Toen ik werd benaderd voor deze nieuwe functie met volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling en profilering van dit ziekenhuis, kwam voor mij het moment om mij te bezinnen op mijn toekomst. Ik kwam tot de conclusie dat de tijd rijp was om mij te richten op een nieuwe fase in mijn bestuurlijke loopbaan.' 

'Het is een besluit dat ik niet licht heb genomen. Wat helpt is de wetenschap dat het goed gaat met Amstelveen, dat de bestuurlijke opdrachten en intenties die ik op mij had genomen zijn ingevuld en ik vorm heb kunnen geven aan tal van nieuwe lokale initiatieven, maar ook initiatieven in regionaal en internationaal verband.

'Ik kom oorspronkelijk uit de zorgsector en ga daar nu naar terug vanwege drie redenen: de uitdaging die mij wacht, mijn affiniteit met de sector en de mogelijkheid om te besturen in een andere context. Mijn ervaringen als verpleegkundige hebben mij jaren geleden gemotiveerd om verder te leren, mij verder te ontwikkelen, gestimuleerd om het verschil te willen maken. Mijn drijfveer was en is: wat kan ik betekenen voor de ander? En of het nu inwoners, medewerkers of patiënten betreft, mensen staan voor mij centraal.


'In het openbaar bestuur kon ik mijn ambities realiseren, kon ik over de grenzen van het burgemeestersambt kijken en leerde ik omgaan met verschillende rollen en verwachtingen. In mijn nieuwe functie komt deze bagage uitstekend van pas. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern,

professioneel ziekenhuis met ruim 2600 medewerkers, 170 medisch specialisten en een team van 400 vrijwilligers. Het is een ziekenhuis waar de patiënt, en niet de systemen, centraal staat. De patiënt krijgt handvatten om zelf te bouwen aan een gezonde leefstijl met aandacht voor voeding
en bewegen. Ik sta volledig achter de missie van Ziekenhuis Gelderse Vallei en verheug mij enorm op de samenwerking.

Het ligt in mijn bedoeling om per 1 oktober officieel afscheid te nemen als burgemeester van Amstelveen. Het was een voorrecht om uw burgemeester te zijn en tot mijn laatste dag kunt u onverminderd op mijn inzet rekenen. Daarna zullen de vele bijzondere en intense ervaringen, de
interessante ontmoetingen en mooie gesprekken een dierbare herinnering blijven.'


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.