Burgemeester Rijnderslaan

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

De afsluiting is noodzakelijk omdat kabels en leidingen verlegd dienen te worden in verband met de aanleg van de nieuwe, verdiepte A9 door Amstelveen.

Het verkeer zal met gele bebording worden omgeleid gedurende de afsluiting. Verkeer dient rekening te houden met een extra reistijd van circa 5 minuten, meldt Rijkswaterstaat. Voor fietsers blijft de Burgemeester Rijnderslaan wel in beide richtingen open.

Omleidingskaart-Burg-Rijnderslaan.jpg
Omleidingskaartje Rijkswaterstaat

Ook wordt door aannemer VeenIX in deze periode een bouw in- en uitrit gemaakt op de Burgemeester Rijnderslaan aan de westkant. Er is naar verwachting geen geluidhinder door deze werkzaamheden. Na de afsluiting tussen eind januari en eind februari volgt later nog een tweede afsluiting van enkele weken: naar verwachting gaat die afsluiting eind maart in, maar de exacte datum wordt later bekend gemaakt.

Langs de Burgemeester Rijnderslaan wordt momenteel ook gewerkt aan de ingrijpende ombouw van het kantoorgebouw De Bovenlanden (waar vroeger KPMG was gehuisvest) tot het nieuwe appartementencomplex The Mayor.

Over de Burgemeester Rijnderslaan Amstelveen

Dirk Rijnders was tussen 1955 en 1971 burgemeester van Amstelveen. Het was de periode dat Amstelveen (dat tot 1964 nog Nieuwer-Amstel heette) een sterke bevolkingsgroei doormaakte. Bij zijn aantreden telde Nieuwer-Amstel 10.000 inwoners, bij zijn vertrek uit Amstelveen waren dat er 55.000.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (45)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 45e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Nesserlaan.

Corona Amstelveen gisteren 19:01

Lockdown blijft, avondklok blijft: iets meer ruimte voor grotere winkels

Amstelveen - De lockdown blijft, de avondklok blijft en het negatief reisadvies blijft. De coronacijfers zijn volgens het kabinet dermate zorgelijk dat er de komende twee weken geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel worden enkele aanpassingen en correcties doorgevoerd in de huidige maatregelen.

Algemeen gisteren 14:13

Sloop pastorie Annakerk gestart, kerk blijft behouden

Amstelveen - De fysieke sloop van de pastorie van de Annakerk is begonnen. De pastorie, die vast zit aan de kerk, moet wijken voor de verbreding en verdieping van Rijksweg A9 door Amstelveen. De Annakerk zelf blijft staan.

Algemeen gisteren 11:29

Vrouwen hangen vuile was buiten

Amstelveen - In de wijk Bankras-Kostverloren hebben diverse bewoonsters 'de vuile was buiten gehangen'.

Algemeen 7 mrt. 2021 21:00

Amstelveen by night (44)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 44e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de oudste huisjes van Amstelveen, gelegen in het Oude Dorp.