Burgemeester schaakt met studenten

Amstelveen - Studenten Niroel Kanhai en Bob Schwippert, initiatiefnemers van schaken op straat, hebben burgemeester Tjapko Poppens uitgedaagd tot een potje schaken.

Niroel en Bob zitten iedere dinsdagmiddag aan de schaaktafel aan het Sandsbergplein (voor het Cobra Museum) om te spelen tegen iedereen die het leuk vindt. Zij kwamen op het idee, omdat er in coronatijd niet zoveel te doen is. Dat was voor hen zelf ook de reden om het schaken weer op te pakken. 

Het leuke van op straat te spelen is dat ze mensen van allerlei leeftijden tegenkomen. Schaken verbindt is de overtuiging van Niroel en Bob. 'Tijdens het schaken raak je vanzelf met elkaar aan de praat. En er loopt altijd wel iemand langs die erbij komt staan. Zo ontstaan gesprekken.'

Niroel en Bob kwam gisteren (7 april) naar het raadhuis om een potje te schaken met burgemeester Tjapko Poppens, om zo ook meer bekendheid aan hun iinitief te geven. Ze vonden het een eer om tegen de burgemeester te spelen en kwamen daar graag voor naar het raadhuis.

Burgemeester Poppens spreekt van een goed initiatief:  'Deze tijd maakt mensen vindingrijk en creatief. Het is positief dat jongeren iedereen uitnodigen om te komen schaken en samen iets te doen wat wel kan in coronatijd,' meldt de gemeente. Niroel en Bob schaken iedere dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur op straat. Wil je ook schaken, neem dan een eigen bordspel mee.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.