Burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens

Burgemeester sluit bordeelwoning: 'In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie'

Amstelveen - Een woning aan de Rembrandtweg in Amstelveen is op last van burgemeester Tjapko Poppens voor een periode van drie maanden gesloten, omdat de politie daar medio juli ontdekte dat het huis werd gebruikt als illegale seksinrichting.

De politie had na tips het sterke vermoedens dat de woning werd gebruikt als bordeel en dat vermoeden werd versterkt toen zij medio juli op controle gingen en een vrouw half naakt de deur open deed. Bij nader onderzoek bleek dat er inderdaad sprake was van illegale prostitutie.

Voorkomen

Burgemeester Tjapko Poppens stelt dat de gemeente met de sluiting van de woning aan de Rembrandtweg overlast door illegale prostitutie in de buurt tegen wil gaan en ook wil voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruik: 'In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie. Daarom is de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.'

Ondermijning

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals drugshandel, productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

De gemeente laat weten dat inwoners die signalen of vermoedens van criminele activiteiten hebben in hun straat of buurt, dat kunnen melden bij de politie via 0900- 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.