Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt internationale scholen

Amstelveen - Op 12 september ging burgemeester Tjapko Poppens langs bij de International School of Amsterdam (ISA) om kennis te maken met het internationale onderwijs. Daarna ging hij op bezoek bij Amity dat in 2018 haar deuren opende in Amstelveen.  In het kader van zijn kennismaking met de Amstelveense samenleving bezoekt de burgemeester deze periode diverse organisaties, instellingen en verenigingen. 

Op ISA, de oudste internationale school in de metropoolregio Amsterdam, werd de burgemeester rondgeleid door de nieuwe directeur Bernadette Carmody. Naast een gesprek met de directeur over de waarden en opzet van de school maakte de burgemeester kennis met leerlingen die hun maatschappelijke projecten presenteerden in een ‘service fair’. Ook ging hij langs bij groep 4 die aan een project over stadsontwikkeling werkte, waar zij graag de ‘echte’ burgemeester voor wilden inzetten. Op Amity werd de burgemeester ontvangen door directeur Sarah Wade en door leerlingen rondgeleid in de nieuwe vleugel. Naast basisonderwijs biedt Amity inmiddels ook onderwijs aan middelbare scholieren.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Mooi om deze inspirerende, positieve leeromgeving te zien. Niet alleen door de enorme diversiteit aan nationaliteiten en culturen, maar ook door het op de samenleving gerichte onderwijs. Openheid, weerbaarheid, begrip voor elkaars achtergrond en verantwoordelijkheid voor de samenleving zijn op beide scholen kernwaarden. De scholen willen graag meedoen, onderdeel zijn van de Amstelveense samenleving. Dat is belangrijk voor onze stad waarin we met zoveel verschillende nationaliteiten samenleven.”

Goed internationaal onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor bedrijven om zich te vestigen in Amstelveen en de metropoolregio Amsterdam, niet alleen voor internationale bedrijven maar ook voor Nederlandse bedrijven met internationale medewerkers. Naast ISA en Amity biedt Amstelveen meer vormen van internationaal en tweetalig onderwijs. In oktober opent een school voor internationaal georiënteerd basisonderwijs (IGBO) in Amstelveen. De diversiteit in onze stad stelt echter ook uitdagingen aan het Nederlandse openbare onderwijs. De behoefte aan internationaal onderwijs in de regio Amsterdam groeit nog steeds. Om die reden neemt de gemeente deel aan de werkgroep Internationaal onderwijs van de Metropoolregio Amsterdam.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.