Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt internationale scholen

Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt internationale scholen

Amstelveen - Op 12 september ging burgemeester Tjapko Poppens langs bij de International School of Amsterdam (ISA) om kennis te maken met het internationale onderwijs. Daarna ging hij op bezoek bij Amity dat in 2018 haar deuren opende in Amstelveen.  In het kader van zijn kennismaking met de Amstelveense samenleving bezoekt de burgemeester deze periode diverse organisaties, instellingen en verenigingen. 

Op ISA, de oudste internationale school in de metropoolregio Amsterdam, werd de burgemeester rondgeleid door de nieuwe directeur Bernadette Carmody. Naast een gesprek met de directeur over de waarden en opzet van de school maakte de burgemeester kennis met leerlingen die hun maatschappelijke projecten presenteerden in een ‘service fair’. Ook ging hij langs bij groep 4 die aan een project over stadsontwikkeling werkte, waar zij graag de ‘echte’ burgemeester voor wilden inzetten. Op Amity werd de burgemeester ontvangen door directeur Sarah Wade en door leerlingen rondgeleid in de nieuwe vleugel. Naast basisonderwijs biedt Amity inmiddels ook onderwijs aan middelbare scholieren.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Mooi om deze inspirerende, positieve leeromgeving te zien. Niet alleen door de enorme diversiteit aan nationaliteiten en culturen, maar ook door het op de samenleving gerichte onderwijs. Openheid, weerbaarheid, begrip voor elkaars achtergrond en verantwoordelijkheid voor de samenleving zijn op beide scholen kernwaarden. De scholen willen graag meedoen, onderdeel zijn van de Amstelveense samenleving. Dat is belangrijk voor onze stad waarin we met zoveel verschillende nationaliteiten samenleven.”

Goed internationaal onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor bedrijven om zich te vestigen in Amstelveen en de metropoolregio Amsterdam, niet alleen voor internationale bedrijven maar ook voor Nederlandse bedrijven met internationale medewerkers. Naast ISA en Amity biedt Amstelveen meer vormen van internationaal en tweetalig onderwijs. In oktober opent een school voor internationaal georiënteerd basisonderwijs (IGBO) in Amstelveen. De diversiteit in onze stad stelt echter ook uitdagingen aan het Nederlandse openbare onderwijs. De behoefte aan internationaal onderwijs in de regio Amsterdam groeit nog steeds. Om die reden neemt de gemeente deel aan de werkgroep Internationaal onderwijs van de Metropoolregio Amsterdam.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties