Gemeente Amstelveen

Burgemeester wordt bijgepraat over herstel Urbanuskerk

Amstelveen - Tjapko Poppens heeft vandaag kennis gemaakt met het bestuur van de Urbanuskerk.  De burgemeester van Amstelveen maakte van de gelegenheid gebruik om zich te laten bijpraten over de herstelwerkzaamheden.

Op zaterdag 15 september 2018 brak er brand uit in de Urbanuskerk. Het gebouw werd voor een groot deel verwoest.

Torendag

Begin dit jaar is er gestart met de herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. De gemeente meldt op Twitter dat burgemeester Poppens vandaag is bijgepraat over de herstelwerkzaamheden.

Overigens is het volgens een bericht op de website van de Urbanuskerk komende zaterdag weer tijd voor de zogenoemde Open Torendag. Ondanks de brand is het dan weer mogelijk voor bezoekers om de toren van de kerk te beklimmen en zo van bovenaf in de kerk te kunnen kijken. Daarnaast kan er vanaf grote hoogte ook een blik op de omgeving geworpen worden.

Rapport

Verder heeft de gemeente onlangs een samenvatting van een rapport over de brand van de brandweer bekend gemaakt. Daarnaast werd er ook een rapport over de brandkranen via een brief aan de gemeenteraad openbaar gemaakt.

Uit de rapportage blijkt dat 306 brandkranen niet goed functioneerden. De gebreken van deze brandkranen zijn inmiddels volgens Waternet en PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland allemaal verholpen.

Schakelaars

Uit het rapport van de brandweer blijkt dat de brand ‘met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk’ is ontstaan door een elektrisch mankement van een van de schakelaars in de kerk. De brandweer concludeert ook dat de brand niet voorkomen had kunnen worden als de watervoorziening beter op orde was geweest en alle brandweerkranen wel goed hadden gefunctioneerd.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.