Ruud Kootker (bbA)

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

In Amstelveen is het al lang gebruikelijk dat de grootste partij de onderhandelingen aanvoert, maar bbA pleit er voor daar van af te stappen, ook als het onverhoopt zelf de grootste partij van Amstelveen zou worden.

Burgerbelangen Amstelveen begrijpt niet waarom de partij werd buitengesloten van de verkiezingen en dat VVD en D66 besloten om met de nieuwe lokale partij Goed voor Amstelveen (GvA) en PvdA een coalitie te vormen. GvA besloot géén wethouder te leveren en maakt daarom geen deel uit van het College van B en W.  

Opvallend

‘Ondanks dat het logisch was geweest, na de ruime winst in de verkiezingen, om met het vorige college te gaan samenwerken met VVD, D66 en PvdA, en daarmee een meerderheid te vormen. Die meerderheid is nu in een gedoogconstructie geworden. De vraag is of de inwoners van Amstelveen dit begrijpen,’ zegt Kootker.

Minderheidscoalitie

Kootker is van mening dat er nu ‘een minderheidscoalitie’ is samengesteld omdat GvA heeft besloten geen wethouder te leveren. ‘Een minderheidscoalitie is niet logisch en was onnodig. VVD, D66 en PVDA lijken al voor de verkiezingen te hebben bepaald om te blijven samenwerken. Maar omdat Burgerbelangen Amstelveen veel stemmen kreeg, moest dit met een omweg. En dat gebeurt nu in een minderheidscoalitie. Dat mag, maar dat is niet in het belang van Amstelveen’

Achterkamertjespolitiek

bbA is van mening dat een onafhankelijk formateur bij de volgende verkiezingen zou moeten worden aangesteld om het beste brede college te vormen. Hiermee kun je voorbestemde achterkamerpolitiek vermijden. 'En ja, dat geldt ook als wij over 4 jaar de grootste partij zouden zijn,' zegt Kootker.

Kritisch volgen

Hij geeft aan dat Burgerbelangen Amstelveen ervoor kiest om in de oppositie een belangrijke rol te gaan spelen en de belangen van Amstelveen nog meer te bundelen met andere partijen: 'Wij kijken uit naar een samenwerking met alle partijen en we zullen net als de vorige jaren het college kritisch blijven volgen in het belang van Amstelveen.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.