Ruud Kootker (bbA)

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

In Amstelveen is het al lang gebruikelijk dat de grootste partij de onderhandelingen aanvoert, maar bbA pleit er voor daar van af te stappen, ook als het onverhoopt zelf de grootste partij van Amstelveen zou worden.

Burgerbelangen Amstelveen begrijpt niet waarom de partij werd buitengesloten van de verkiezingen en dat VVD en D66 besloten om met de nieuwe lokale partij Goed voor Amstelveen (GvA) en PvdA een coalitie te vormen. GvA besloot géén wethouder te leveren en maakt daarom geen deel uit van het College van B en W.  

Opvallend

‘Ondanks dat het logisch was geweest, na de ruime winst in de verkiezingen, om met het vorige college te gaan samenwerken met VVD, D66 en PvdA, en daarmee een meerderheid te vormen. Die meerderheid is nu in een gedoogconstructie geworden. De vraag is of de inwoners van Amstelveen dit begrijpen,’ zegt Kootker.

Minderheidscoalitie

Kootker is van mening dat er nu ‘een minderheidscoalitie’ is samengesteld omdat GvA heeft besloten geen wethouder te leveren. ‘Een minderheidscoalitie is niet logisch en was onnodig. VVD, D66 en PVDA lijken al voor de verkiezingen te hebben bepaald om te blijven samenwerken. Maar omdat Burgerbelangen Amstelveen veel stemmen kreeg, moest dit met een omweg. En dat gebeurt nu in een minderheidscoalitie. Dat mag, maar dat is niet in het belang van Amstelveen’

Achterkamertjespolitiek

bbA is van mening dat een onafhankelijk formateur bij de volgende verkiezingen zou moeten worden aangesteld om het beste brede college te vormen. Hiermee kun je voorbestemde achterkamerpolitiek vermijden. 'En ja, dat geldt ook als wij over 4 jaar de grootste partij zouden zijn,' zegt Kootker.

Kritisch volgen

Hij geeft aan dat Burgerbelangen Amstelveen ervoor kiest om in de oppositie een belangrijke rol te gaan spelen en de belangen van Amstelveen nog meer te bundelen met andere partijen: 'Wij kijken uit naar een samenwerking met alle partijen en we zullen net als de vorige jaren het college kritisch blijven volgen in het belang van Amstelveen.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.