Ewa Petiet (bbA)

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden. 

BbA laat in een persbericht weten met instemming te hebben  gereageerd op de beslissing van het Commissariaat voor de Media om RTVA definitief aan te wijzen als de lokale publieke media-instelling voor Amstelveen.  ‘De licentie loopt tot augustus 2024.  Deze uitspraak kwam na een door de gemeente ingesteld beroep tegen de eerdere beslissing van het Commissariaat om de uitzendlicentie opnieuw aan RTVA  te geven omdat volgens het Commissariaat RTVA aan de belangrijkste eisen voldoet.  BbA is blij, omdat deze uitspraak in overeenstemming is met de eerdere standpunten van bBA.’

Uitgestoken hand aanpakken

‘In een korte brief aan de gemeenteraad laat RTVA weten dat het graag in gesprek wil met andere publieke en private partijen  die zich willen inzetten voor versterking van de onafhankelijke lokale journalistiek in Amstelveen. BbA ziet dit als een uitgestoken hand, die moet worden aangegrepen. Ewa Petiet, raadslid voor bbA, concludeert dat er na deze beslissing voorlopig geen ruimte is in Amstelveen voor een ander lokale zendgemachtigde. Immers de licentie is tot en met augustus 2024  aan RTVA gegeven.

Petiet: ‘Wij zijn ook blij dat RTVA zelf heeft aangegeven bereid te zijn tot overleg met alle partijen om te komen tot een versterkte stabiele omroep. Wij vinden dat alle partijen en ook de gemeenteraad die uitgestoken hand moet pakken. Voor die gesprekken heeft het onze voorkeur dat ook een professionele bemiddelaar vanuit de overheid wordt ingezet om er voor te zorgen dat alle wederzijdse belangen worden gehoord en gezien, zodat een toekomstbestendige oplossing kan worden bereikt.’

Geen inhoudelijke inmenging

De lokale partij roept het College ook op om inhoudelijk afstand te bewaren van de inrichting van de onafhankelijke journalistiek en dito lokale publieke omroep. ‘Wij vinden dat de politiek zich verre moet houden van het inrichten van het publieke mediaveld.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.