Ruud Kootker (bbA)

Burgerbelangen Amstelveen: 'College voert onevenwichtig begrotingsbeleid'

Amstelveen - Hoewel de lokale oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) diverse goede dingen ziet in de gisterenavond door de gemeenteraad aangenomen gemeentelijke begroting, vindt de partij dat het College van B en W te onverdroten doorgaat met miljoenenuitgaven, teveel haast heeft met haar ambities, een onevenwichting begrotingsbeleid voert en de begroting volledig door had moeten lichten.

Kritiek op het financiële collegebeleid voerde gisterenavond de boventoon in het betoog van bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker. Desondanks ging bbA, weliswaar met een stemverklaring, uiteindelijk akkoord met het begrotingsvoorstel van het College, maar niet zonder de krtitiekpunten te duiden.

bbA hamerde onder meer op de reeds eerder (2019) door het College aangekondigde doorlichting van de begroting die nog op zich laat wachten. De partij diende daartoe een motie in, maar die kreeg gisterenavond geen meerderheid.

Kootker meldde dat bbA niet alleen aanhoudende zorgen houdt over het onevenwichtige begrotingsbeleid, maar ook over het maatschappelijke draagvlak en de inrichting van de stad als fysiek domein. 'Daarbij heeft bbA uitdrukkelijke wensen om het lokale coronafonds toch vooral rechtstreeks ten goede te laten komen aan degene voor wie het bedoeld is: onze eigen Amstelveners', aldus Kootker.

De bijdrage van bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker is te vinden op de lokale website van Burgerbelangen Amstelveen (klik hier).


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.