Amsterdamse bos

Burgerbelangen Amstelveen houdt zorgen om bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - Dave Offenbach, raadslid van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), heeft aanvullende vragen gesteld aan het College van B&W van Amstelveen omtrent bodemvervuiling in het Amsterdamse bos.

Dat doet de lokale partij In reactie op de recente beantwoording van het College van B&W op eerdere vragen over de bodemvervuiling in het Amsterdamse Bos en de zorgwekkende bevindingen gepresenteerd door omroep 1Amstelveen.

‘Deze vervolgvragen benadrukken de noodzaak van een gecoördineerde aanpak, gedetailleerde onderzoeken, en transparante communicatie richting de inwoners van Amstelveen over de veiligheid in het Amsterdamse Bos, ‘ stelt Dave Offenbach van bbA.

Dave Offenbach nieuw.jpg
Dave Offenbach (bbA)

Offenbach roept op tot een leiderschapsrol van de gemeente Amstelveen in het coördineren van deze kwestie, het uitoefenen van druk op de gemeente Amsterdam voor een uitgebreid onderzoek in samenwerking met het RIVM, en het versterken van de samenwerking met deskundigen en andere betrokken gemeenten.

Daarnaast vraagt hij om gedetailleerde locatiegegevens, actieplannen, en maatregelen om de risico’s van asbestverstuiving, zwem- en visconsumptie en producten uit het Voedselbos aanzienlijk te verminderen. Burgerbelangen Amstelveen benadrukt het belang van een urgente en gecoördineerde respons om de veiligheid en het welzijn van de Amstelveense gemeenschap te waarborgen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.