Ewa Petiet (bbA)

Burgerbelangen Amstelveen pleit voor steunpakket sport

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) pleit voor een extra steunpakket voor Amstelveense sportverenigingen.

De partij wil dat het gemeentebestuur een onderzoek gaat doen naar de te verwachten noden bij die Amstelveense sportverenigingen als gevolg van de maatregelen die genomen zijn in de strijd tegen het coronavirus. 

Naast cultuursteun ook sportsteun

BbA heeft waardering voor het plan om in de begroting voor 2021 een noodpakket op te nemen voor de culturele sector, die door de coronamaatregelen zwaar wordt getroffen en onvoldoende reserves heeft om de financiële schade op te lossen. Het College werkt volgens bbA nu aan een 'sectorspecifiek ondersteuningspakket', dat invulling moet geven aan de culturele agenda.  Namens bbA stelt raadslid Ewa Petiet: ‘Wij zijn het natuurlijk eens met het voorstel de culturele sector te hulp te schieten. Maar dan vinden we ook dat  gekeken moet worden naar de sport. Veel clubs zijn mede afhankelijk van de inkomsten uit de kantine die ze nu maanden moeten missen. Tegelijkertijd gaan de vaste lasten door, zoals voor trainers,  coaches en andere begeleiders.’

Clubband

Daarnaast hebben enkele  binnensportverenigingen de partij laten weten dat ze vrezen dat op termijn de leden weglopen omdat de band met de club  wegvalt. 'Tot nu toe houden de sportverenigingen zich nog groot en sommige clubs kunnen wel wat opvangen. Maar als dat lang duurt voorzien wij grote problemen', zegt Ewa Petiet, die vindt dat de sportsector in moeilijke situaties extra kwetsbaar is omdat zij afhankelijk is van vrijwilligers.

‘Wij vinden dat Amstelveen de te verwachten problemen voor moet zijn. Ons idee is dat het College van B en W nu al gaat onderzoeken welke problemen we kunnen verwachten en wat we daar aan kunnen doen. Een andere vraag is welke rol  de dienst AmstelveenSport hierin zou kunnen spelen.’

Omvallen

BbA zou het jammer vinden als clubs door de coronacrisis omvallen. ‘Overigens denk ik dan niet alleen aan geld, maar ook aan begeleiding en adviezen en bijvoorbeeld aan een garantiesubsidie voor lagere ledenaantallen  volgend jaar of een overbruggingskrediet, waarbij de gemeente voorfinanciert’, zegt Petiet.

Tenslotte wijst het bbA-raadslid er op, dat ook de gemeente Amsterdam al een steunpakket voor de sportaanbieders voorbereidt. ‘Hieronder vallen ook de zwembaden en de anders georganiseerde sport, die ook een groot aandeel heeft in het sportaanbod in Amsterdam.  In Amstelveen is dat ook zo’, besluit Ewa Petiet.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.