Amsterdamse bos

Burgerbelangen Amstelveen wil opheldering over veiligheid in bos na incidenten

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen heeft schriftelijke vragen aan het College van B en W gesteld in verband met de veiligheidssituatie in het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van twee zorgwekkende incidenten, waarbij Hockeyvereniging Pinoké haar (jeugd-)leden heeft geadviseerd om niet meer alleen naar de club te komen.

'Deze alarmerende ontwikkelingen vragen om onmiddellijke aandacht en actie,'zegt bbA-raadslid Dave Offenbach. Hij heeft het College van B&W via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Maatregelen

De partij wil informatie over de exacte aard van de recente incidenten en de huidige stand van zaken met betrekking tot lopende onderzoeken, maar wil ook weten welke huidige en toekomstige maatregelen de gemeente neemt om de veiligheid in het Amsterdamse Bos te waarborgen, met specifieke aandacht voor leden van Pinoké en andere sportverenigingen en gebruikers van het bos.

Veiligheid voorop

Zo vraagt Offenbach zich af of er plannen om de verlichting, surveillance en algemene veiligheidsinfrastructuur in het Amsterdamse Bos te verbeteren, maar ook wil hij weten hoe de gemeente met inwoners over veiligheidskwesties in het bos communiceert, en op welke manier worden zij betrokken bij het waarborgen van hun eigen veiligheid.

Ook wil bbA weten of er een samenwerkingsverband met lokale sportverenigingen en andere organisaties is om de veiligheid in het bos  te bevorderen, en zo ja, hoe is dit vormgegeven.  'Gezien de ernst van de situatie en de impact op de gemeenschap, verzoek ik om een spoedige reactie van het college. De veiligheid van onze inwoners, met name onze jongeren, moet te allen tijde voorop staan,' belsuit Offenbach zijn vragen.

Dave Offenbach nieuw.jpg
Dave Offenbach (bbA).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.