Burgerbelangen blij met uitstel betaald parkeren Oude Dorp

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) stelt in een persbericht blij te zijn met het besluit van wethouder Floor Gordon om de invoering van het betaald parkeren in het Oude Dorp uit te stellen.

Dit naar aanleiding van vragen van Pieter Monkelbaan van bbA in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

'Aanvankelijk was de invoering van het betaald parkeren gekoppeld aan de algemene herinrichting van het Oude Dorp. Monkelbaan vroeg zich af waarom de invoering ineens naar voren was gehaald, terwijl het de bedoeling was eerst in de gebieden Keizer Karelpark, Randwijck en Elsrijk betaald parkeren met vergunning in te voeren', meldt BbA.

De partij vervolgt: 'Mede omdat de hele herinrichting van het Oude Dorp tot veel protest van de bewoners heeft geleid lijkt het de wethouder wenselijk en zorgvuldig om participatie voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp pas te beginnen nadat de herinrichting klaar is.'

Pieter Monkelbaan: 'Zo kan het dus ook. Deze wethouder luistert en toont zich flexibel. Randwijck, Elsrijk en het Keizer Karelpark zijn nu eerder aan de beurt, en voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp is meer tijd voor overleg beschikbaar. Een win-winsituatie.' Nu de toezegging is gedaan ziet bbA er van af om voor dit punt tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag een amendement op het voorstel in te dienen. 


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.