Pixabay.com

Burgerbelangen kraakt boswebinar Hond & Natuur: 'Het lijkt erop dat de hondenzonering allang vaststaat'

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is verbouwereerd over de wijze waarop de organisatie van het Amsterdamse bos het participatietraject rond het Amsterdamse bos, waarin het hondenbeleid een cruciale rol speelt, vormgeeft. ‘Het lijkt erop dat de uitkomsten voor de hondenzonering allang vaststaan,’ stelt de partij.

BbA uit de kritiek met name naar aanleiding van een door de partij als schrijnend ervaren webinair ‘Hond en Natuur’ dat afgelopen week door het Amsterdamse Bos (gemeente Amsterdam) werd georganiseerd. De partij noemde het webinar een teleurstellende vertoning.

UPDATE: KLIK HIER VOO REACTIE WETHOUDER GORDON

Misplaatst

De partij concludeert onder andere dat deelnemers aan het webinar 'een misplaatst lesje in hondengedrag' kregen. Een boswachter zou bovendien 'een niet geheel onbevooroordeelde visie op honden en mensen in het bos' hebben gehad en daarbij kwam dat een onderzoeker die tijdens het webinar sprak liet merken het Amsterdame bos niet goed te kennen. Bovendien werden lastige vragen simpelweg niet behandeld.

Verbouwereerd

Kitty Huisman, sinds enige tijd actief betrokken bij bbA: 'Ik ben verbouwereerd. De vele vragen in de chat waren blijkbaar erg lastig. Hier had men duidelijk niet op gerekend. Vragen werden dan ook genegeerd en de selectief uitgekozen vragen werden afwijkend of niet beantwoord. Dat belooft niet veel goeds voor de interpretatie van de enquête die op de webpagina van het Amsterdamse Bos kan worden ingevuld. Het lijkt erop dat de uitkomsten voor de hondenzonering allang vaststaan.'

bbA Kitty Huisman.jpg
Kitty Huisman

Ernstige zorgen

BbA maakt zich ernstig zorgen over het participatieproces voor de aanpassingen in het bos volgens ‘het Bosplan’, dat Amstelveen in gezamenlijkheid met Amsterdam heeft opgesteld. Maar bbA vermoedt dat de gemeente Amsterdam op eigen houtje opereert en vraagt zich af of er sprake van vooringenomenheid.

'Na deze teleurstellende vertoning is het bijna beangstigend dat de organisator van het webinar in de aankondiging aangeeft dat bevindingen uit het onderzoek, tips en adviezen ‘een waardevolle bijdrage’ vormen in het participatietraject (over de hondenzonering in het bos) dat in september start.' 

Opheldering gevraagd: niet sollen met participatie

Inmiddels is door bbA contact gezocht met Amstelveens wethouder Floor Gordon  (D66) en zijn de ervaringen en zorgen gedeeld. Raadslid Jacqueline Solleveld: ' We willen weten welke rol Amstelveen hier heeft en hoe het kan dat gemeente Amsterdam-Amsterdamse Bos klaarblijkelijk op eigen houtje opereert. Het Amsterdamse Bos is van grote betekenis voor Amstelveen, haar inwoners en haar gebruikers. Het kan niet zo zijn dat er op deze wijze wordt gesold met participatie en de inbreng van onze inwoners.'

jacqueline_solleveld_bba.jpg
Jacqueline Solleveld


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:00

Amstelveens icoon met pensioen

Amstelveen - Afgelopen zomer nam topambtenaar Jelle Westra afscheid van gemeente Amstelveen. Westra was betrokken bij zo ongeveer alle grote projecten die Amstelveen de afgelopen decennia hebben vormgegeven. Van Westwijk en het nieuwe Stadshart tot aan de Amstelveenlijn en Rijksweg A9: Westra had bij alle ontwikkelingen een leidende rol vanuit de gemeente. Hij zette zo als het ware zijn handtekening onder het Amstelveen van nu.

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Make-OverZ: Minder haar en tóch naar de kapper

Amstelveen - Een man die een bezoek brengt aan de kapper terwijl hij geen of minder haar heeft, klinkt erg ongebruikelijk. ‘Toch is niets minder waar en zijn de behandelingen voor deze mannen juist een groot succes’, aldus De Kapper. Vaak is het idee dat als je geen volle bos haar hebt, je nooit meer naar De Kapper hoeft. Even zelf de tondeuse of het scheermes erover en klaar. Natuurlijk kan dat, maar vaak worden wenkbrauwen, oorhaartjes, nekhaartjes vergeten’, legt kapper Ad uit. ‘En dat ziet er natuurlijk niet uit!’

Algemeen gisteren 10:55

Amstelveen hoopt op meer BIZzende ondernemers

Amstelveen - Vanuit gemeente Amstelveen wordt onderlinge samenwerking tussen ondernemers, in zogenoemde Bedrijveninvesteringszones (BIZ), aangemoedigd. In Amstelveen zullen vier bestaande en twee nieuwe BIZzen gaan stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking in (winkel-)gebieden.

Onderwijs & Educatie 15 okt. 2021 11:39

Bieb werkt aan leesplezier

Amstelveen - De cijfers zijn schokkend: maar liefst 25% van de Nederlanders van 15 jaar oud loopt het risico om laaggeletterd de school te verlaten*. ‘Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en kost de samenleving €1,13 miljard per jaar**’, stelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.