Pixabay.com

Burgerbelangen kraakt boswebinar Hond & Natuur: 'Het lijkt erop dat de hondenzonering allang vaststaat'

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is verbouwereerd over de wijze waarop de organisatie van het Amsterdamse bos het participatietraject rond het Amsterdamse bos, waarin het hondenbeleid een cruciale rol speelt, vormgeeft. ‘Het lijkt erop dat de uitkomsten voor de hondenzonering allang vaststaan,’ stelt de partij.

BbA uit de kritiek met name naar aanleiding van een door de partij als schrijnend ervaren webinair ‘Hond en Natuur’ dat afgelopen week door het Amsterdamse Bos (gemeente Amsterdam) werd georganiseerd. De partij noemde het webinar een teleurstellende vertoning.

UPDATE: KLIK HIER VOO REACTIE WETHOUDER GORDON

Misplaatst

De partij concludeert onder andere dat deelnemers aan het webinar 'een misplaatst lesje in hondengedrag' kregen. Een boswachter zou bovendien 'een niet geheel onbevooroordeelde visie op honden en mensen in het bos' hebben gehad en daarbij kwam dat een onderzoeker die tijdens het webinar sprak liet merken het Amsterdame bos niet goed te kennen. Bovendien werden lastige vragen simpelweg niet behandeld.

Verbouwereerd

Kitty Huisman, sinds enige tijd actief betrokken bij bbA: 'Ik ben verbouwereerd. De vele vragen in de chat waren blijkbaar erg lastig. Hier had men duidelijk niet op gerekend. Vragen werden dan ook genegeerd en de selectief uitgekozen vragen werden afwijkend of niet beantwoord. Dat belooft niet veel goeds voor de interpretatie van de enquête die op de webpagina van het Amsterdamse Bos kan worden ingevuld. Het lijkt erop dat de uitkomsten voor de hondenzonering allang vaststaan.'

bbA Kitty Huisman.jpg
Kitty Huisman

Ernstige zorgen

BbA maakt zich ernstig zorgen over het participatieproces voor de aanpassingen in het bos volgens ‘het Bosplan’, dat Amstelveen in gezamenlijkheid met Amsterdam heeft opgesteld. Maar bbA vermoedt dat de gemeente Amsterdam op eigen houtje opereert en vraagt zich af of er sprake van vooringenomenheid.

'Na deze teleurstellende vertoning is het bijna beangstigend dat de organisator van het webinar in de aankondiging aangeeft dat bevindingen uit het onderzoek, tips en adviezen ‘een waardevolle bijdrage’ vormen in het participatietraject (over de hondenzonering in het bos) dat in september start.' 

Opheldering gevraagd: niet sollen met participatie

Inmiddels is door bbA contact gezocht met Amstelveens wethouder Floor Gordon  (D66) en zijn de ervaringen en zorgen gedeeld. Raadslid Jacqueline Solleveld: ' We willen weten welke rol Amstelveen hier heeft en hoe het kan dat gemeente Amsterdam-Amsterdamse Bos klaarblijkelijk op eigen houtje opereert. Het Amsterdamse Bos is van grote betekenis voor Amstelveen, haar inwoners en haar gebruikers. Het kan niet zo zijn dat er op deze wijze wordt gesold met participatie en de inbreng van onze inwoners.'

jacqueline_solleveld_bba.jpg
Jacqueline Solleveld


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:03

Gratis tegelophaalservice Amstelveen: alleen nog deze maand

Amstelveen - Amstelveners die besluiten tegels in hun tuin te vervangen voor groen, kunnen in het kader van het NK Tegelwippen nog deze hele maand (oktober) gebruik maken van de gratis tegelophaalservice van gemeente Amstelveen.

Algemeen vandaag 14:53

Wie verdient een overheerlijke appeltaart van De Lange / Prenger?

Amstelveen - Banketbakkerij De Lange en Patisserie Prenger zijn samengegaan en het nieuwe, fraaie filiaal op winkelcentrum Groenhof is open. Om dat te vieren mag AmstelveenZ liefst tien overheerlijke klassieke De Lange appeltaartjes verloten.   

Algemeen vandaag 14:09

Gemeente Amstelveen gaat in 2023 ruim 300 miljoen euro uitgeven: zie hier waar aan

Amstelveen - De oplopende inflatie, stijgende energieprijzen en de arbeidsmarktproblematiek raken ook de financiële huishouding van gemeente Amstelveen. Toch staat Amstelveen er nog financieel goed voor, zo blijkt uit de deze week door het College van B en W gepresenteerde begroting voor 2023. Check de gemeentelijke begroting in één oogopslag.

Algemeen vandaag 11:42

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is weer uit

Amstelveen - Vanaf vandaag (vrijdag 7 oktober 2022) wordt de nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine weer verspreid in Amstelveen en omgeving. Nu we de koude maanden in gaan staat het oktober-nummer vol met tips en adviezen om in de naderende winter energie te besparen.

Politiek vandaag 10:14

Adam Elzakalai: 'We moeten soms meer onorthodox durven denken en meer lef tonen'

Amstelveen - Adam Elzakalai (VVD) is vandaag, 7 oktober, honderd dagen onderweg als wethouder van Amstelveen. Op zijn werkkamer geen duur schilderij, maar een geprinte plattegrond van Amstelveen. Het nieuwe gezicht in de Amstelveense politiek had zich in zijn eerste 100 dagen ten doel gesteld de stad zo snel en goed mogelijk te leren kennen, met een heldere reden: ‘Je bent als bestuurder een exponent van de samenleving, dan moet je ook zo snel mogelijk weten wat er in de samenleving speelt,’ meent Elzakalai.  

Verkeer & Vervoer gisteren 14:20

Rijkswaterstaat: 'Niet substantieel meer ongelukken op DDI-kruispunt Amstelveen'

Amstelveen - Bij het DDI-verkeersknooppunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de onderdoorgang van Rijksweg A9 in het centrum van Amstelveen vinden volgens Rijkswaterstaat niet substantieel meer ongevallen plaats dan in de oude situatie. Die conclusie wordt getrokken nu het speciale kruispunt (DDI staat voor Diverging Diamond Interchange) meer dan een jaar in gebruik is.