Op een deel van de Beneluxbaan geven borden 50 aan en het wegdek 70 km/u

Burgerbelangen over Beneluxbaan: 70 waar het kan, 50 waar het moet

Amstelveen - De huidige maximumsnelheid van 50 km per uur op de Beneluxbaan, een overblijfsel van de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn, is de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) een doorn in het oog.  BbA'er Pieter Monkelbaan laat weten dat bbA vindt  dat er snel aan einde moet komen aan de - in de ogen van de partij -  te lage doorstroomsnelheid op de Beneluxbaan.

De definitieve besluitvorming over de maximumsnelheid op de Beneluxbaan moet nog plaatsvinden, maar bbA pleit vast voor een aanpassing.

70 km/u waar het kan

Monkelbaan: 'We zien dat het merendeel van de automobilisten een voorkeur heeft voor 70 km waar het kan. En natuurlijk kan ook iedereen leven met 50 km waar het moet. Maar de huidige situatie waar over een lengte van zo’n 5 kilometer 50 de norm is, leidt tot veel frustratie en ergernis. Op grote delen van de Beneluxbaan, met name op het gedeelte ten zuiden van het Stadshart, kan veilig en verantwoord 70 km per uur worden aangehouden; een snelheid die past bij de doorgaande weg die de Beneluxbaan nu eenmaal is.' 

Naar het oordeel van Monkelbaan is de verkeersveiligheid niet in het geding als een goede mix van 50 en 70 km per uur wordt gekozen. Hij pleit ervoor dat bij de vaststelling van de snelheden niet alleen wordt gekeken naar theoretische onderzoeken maar ook wordt geluisterd naar de ervaringen en wensen van de weggebruikers.

NB: Eerder zette AmstelveenZ.nl een poll uit, waaruit blijkt dat het merendeel van de weggebruikers voorstander is van een mix van 50 en 70 op de Beneluxbaan. Op de poll werd tot dusver bijna 5000 keer gestemd: meer dan 60 procent ziet het liefst een mix van 50 en 70 km/u. Stemmen kan nog steeds:

Geef uw mening

Welke maximumsnelheid heeft jouw voorkeur op de Beneluxbaan?

De gemeente gaat de defintieve maximumsnelheid op gedeeltes van de Beneluxbaan nog bepalen. Welke maximumsnelheid vind jij gepast?

Totaal 5319x gestemd

Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (247)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 247 weer eens een foto van Plein 60: een prentbriefkaart uit 1974.

Sport gisteren 13:00

Schermtalent Thomas in Nederlands team

Amstelveen - Schermen doet bij velen van ons denken aan filmscènes zoals die van Pirates of the Caribbean, waar kapitein Jack Sparrow met zijn zwaard tal van avonturen beleeft. En dit is ook één van de redenen waarom kinderen getriggerd worden door de sport. Toch heeft schermen iets mystieks. Het pak, de regels en de subtiele bewegingen. Een interview met de Amstelveense Thomas Dijkstra die de sport al sinds zijn 6e beoefent en inmiddels tot het Nederlands Team behoort. 

112 gisteren 08:38

Gewonde bij nachtelijke botsing Bovenkerkerweg

Amstelveen - Bij een ongeval op de Bovenkerkerweg, ter hoogte van de kruising met de Nesserlaan, is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon gewond geraakt.

Algemeen 15 mei 2021 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen 15 mei 2021 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.